Suche
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

18-02-2013

Twee ForFarmers Hendrix klanten winnen UGCN Award

Twee van de vijf UGCN-winnaars zijn klant bij ForFarmers Hendrix. Het gaat om Anton IJsseldijk uit Steenderen, hij won als eerste robotbedrijf de award voor uiergezondheid. Roel Oostra uit Jellum won voor de vijfde keer een award en kreeg daarmee van de organisatie een UGCN oeuvreprijs.

Op woensdag 7 november zijn de awards uitgereikt tijdens het UGCN symposium in de ReeHorst in Ede. Het was de zesde keer dat het Uiergezondheidscentrum Nederland de UGCN Awards uitreikte. Dit jaar lag de nadruk op veehouders die een bijzondere prestatie hebben neergezet.

Eerste robotbedrijf
Met een tankmelkcelgetal van 78.000 cellen/ml en het afgelopen jaar slechts één geval van klinische mastitis kreeg Anton IJsseldijk als eerste robotmelker de UGCN Award. Bij alle zes edities van de UGCN Award werd Roel Oostra genomineerd, dit jaar won hij voor de vijfde keer! Oostra zit momenteel nog in omschakeling en hoopt op 25 november zijn eerste biologische melk te leveren. De uiergezondheid op zijn bedrijf hoort al jarenlang bij de beste van Nederland en de jury heeft daarom besloten deze ‘meester uiergezondheid' te belonen met een Oeuvreprijs.