Geitenstudiedag


Namens de familie Boot nodigen we jou van harte uit voor de Geitenstudiedag ‘Een stabiel plan voor de toekomst’. Dirk Boot heeft samen met zijn gezin een biologische geitenhouderij - De Grifthoeve B.V. - in Overberg. Sinds 2018 melkt hij hier 750 geiten met als doel een hoge melkproductie te realiseren met gezonde geiten en een zo eenvoudig mogelijk manier van werken. Een gezonde en duurzame productie van biologische of gangbare geitenmelk, dat wil iedere geitenhouder wel. Maar hoe realiseer je dat? Dit begint met een goede start in de opfok en een optimale opbouw van de veestapel. Ontdek het tijdens de Geitenstudiedag.

Let op: voor jouw aanwezigheid en deelname aan deze studiedag ontvang je DGZK-studiepunten.

Studiedag Geiten Een stabiel plan voor de toekomst website afbeelding zonder tekst

We organiseren de Geitenstudiedag op vrijdag 10 november van 12:00 – 16:00 op het bedrijf in Overberg. We starten gezamenlijk met het persoonlijke en inspirerende verhaal van Dirk Boot over zijn bedrijf. We bieden je interessante inzichten over de (biologische) geitenhouderij. Vervolgens gaan we in kleine groepen uiteen voor diverse workshops in de praktijk.

Workshop 1

Hoe bouw je jouw veestapel op voor maximaal rendement? – René van de Gevel (geitenspecialist)

Workshop 2 

De toppers van de toekomst: effect van jeugdgroei op eerste jaar aan de melk – Julia Geurts (geitenspecialist)

Het programma

12:00 – 12:45 Inloop en gezamenlijke lunch

12:45 – 13:00 Opening door Dick Kampert [Midland Voeders]

12:45 – 15:00 Bijdragen en workshops van:

  • Dirk Boot [biologisch geitenhouder]
  • Henk van der Vegt [verkoopleider Reudink]
  • René van de Gevel [geitenspecialist]
  • Julia Geurts [geitenspecialist]

15:00 – 15:30 Ruimte voor discussie

15:30 – 16:00 Afronding met hapje en drankje

25

De locatie

De Geitenstudiedag vindt plaats op het biologische geitenbedrijf Grifthoeve B.V. van de familie Boot in Overberg. Het adres: Parallelweg 58 in Overberg. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Aanmeldformulier

Het belooft een inspirerende dag te worden. Zien we jou ook op vrijdag 10 november in Overberg? Meld je dan nu aan via het aanmeldformulier hiernaast. Mede i.v.m. de lunch is aanmelden zeer gewenst. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Heb je vragen? Neem dan contact op met jouw specialist, dealer of onze klantenservice.

Contact opnemen