Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

28-10-2022

5 tips voor pluimveehouders voor een optimaal bedrijfsrendement

Afbeelding: Agroscoop bord_jpg

Onze specialisten krijgen vaak vragen over hoe u als bio-pluimveehouder kosten kunt besparen of juist meer geld kunt verdienen. Daarom hebben zij een aantal tips voor een optimaal bedrijfsrendement op een rij gezet. Uiteraard met de focus op voeding.

Tip 1: Overweeg het voerconcept Split Feeding

Split Feeding draagt bij aan verlaagde voerkosten, langer en meer eerste soort eieren en een verbeterd rendement op uw biologische legpluimveebedrijf. Met dit voerconcept wordt gevoerd naar de behoefte van de hen. Zo gaat u duurzamer om met de verstrekking van nutriënten en mineralen. Dit levert een hogere voerefficiëntie op en kan resulteren in €2 voerwinst per hen. Ook zorgt het voor een geoptimaliseerde ei(schaal)kwaliteit waardoor u langer en meer sorteerbare eieren heeft. Meer weten over Split Feeding? Kijk dan hier >

Tip 2: Erken het belang van schoon en vers drinkwater

Tip 3: Start met HomeMixxing

Het inzetten van – eigen of regionaal geteelde – enkelvoudige grondstoffen op uw biologische pluimveebedrijf biedt meer flexibiliteit in de rantsoensamenstelling. Zo bent u minder marktafhankelijk omdat u kunt inspelen op veranderende marktprijzen en beschikbaarheid. Investeren in HomeMixxing op de langere termijn verlaagt de voerkosten en verbetert het bedrijfsrendement. Bovendien draagt u bij aan het verder sluiten van de kringloop. Lees hier meer over HomeMixxing >

Tip 4: Voorkom voerverspilling en selectief eetgedrag

Pluimvee voer

Controleer met enige regelmaat de schuiven van de voergoten. Let hierbij op of er veel voer gemorst wordt. Bijvoorbeeld door de mestband in de gaten te houden tijdens het afdraaien ervan. Tip: zorg ervoor dat de schuiven net 1 cm boven de ketting zitten. Dan kunnen de dieren niet selectief pikken en selecteren in het voer. Dit zorgt ervoor dat het gehele voer beter wordt opgenomen.

Tip 5: Benut kortingen optimaal

Wist u dat wanneer u tijdig bestelt u een planningskorting ontvangt? Wanneer u minimaal 1 werkdag voor levering bestelt voor 13:00 uur met minimaal 2 aaneengesloten volle leverdagen krijgt u korting. Daarnaast is het leveren van volle vrachtwagens duurzaam en efficiënt, en wordt het bestellen van volle vrachten beloond. Wanneer u in grotere hoeveelheden of een volle wagen bestelt, komt u voor een korting in aanmerking.

Onze specialisten staan voor u klaar!

Heeft u vragen over bovenstaande tips? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden op uw bedrijf? Neem dan contact op met uw pluimveespecialist.