Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

14-12-2015

Betere biggen door nieuw concept biggenopfok

Lees meer over het Reudink biggenopfokvoer

Een goede gezondheid en een optimale groei van gespeende biggen begint al in de kraamstal. In deze periode wordt hiervoor de basis gelegd. Met deze gedachte als uitgangspunt introduceert Reudink een nieuw concept voor de beste biggen, gebaseerd op de laatste inzichten en meest actuele kennis op het gebied van biggenopfok.

Het nieuwe concept is erop gericht de zeug in een optimale conditie te spenen en bij de biggen al vóór spenen een hoge voeropname te bereiken. Om dit te realiseren worden voersamenstelling en voergift voor de zeug en voor de biggen tijdens de zoogperiode op elkaar afgestemd. Het verloop van de melkgift is hierbij leidend. Tegen het einde van de zoogperiode daalt de melkgift en kunnen de biggen minder melk opnemen, terwijl ze juist meer behoefte krijgen aan voer. In het nieuwe concept wordt de teruglopende melkopname van de biggen gecompenseerd met een toenemende opname van vast voer. Zo realiseert u de maximale groei voor spenen.

Eko biggenopfokkorrel Vital
Onderdeel van dit innovatieve concept is de Eko biggenopfokkorrel Vital. Naast de juiste vitaminen en mineralen die zorgen voor een optimale weerstand, bevat de deze opfokkorrel stoffen die specifiek de darmgezondheid ondersteunen. Dankzij de speciale samenstelling is de Eko biggenopfokkorrel Vital niet alleen geschikt voor de zoogperiode, maar kan hij doorgevoerd worden tot 14 dagen na het spenen. Dit voorkomt een voerovergang en de daarbij horende dip in de kritieke periode na het spenen. Het resultaat: een betere darmgezondheid en daardoor een hogere groei, lagere uitval en een besparing op arbeid.

Voorspelbaar resultaat
Aansluitend aan de Eko biggenopfokkorrel Vital heeft u de keuze uit drie verschillende reeksen:

  • Maxima: voer voor een maximale dierprestatie
  • Optima: allround voer voor een optimale voerwinst
  • Vital: de ondersteuning bij een verminderde darmgezondheid

Welk voer u kiest, is afhankelijk van uw bedrijfssituatie en uw doelstellingen. Voor bedrijven die gebruik maken van grondstoffen of bijproducten kunnen maatwerkvoeders worden geleverd.

Meer weten? Bekijk de folder of neem contact op met uw specialist of de klantenservice.