Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

10-07-2017

Bio-leghennenbedrijven openen deuren op 21/22 juli

Open dagen bio-leghennenbedrijven

Onze bio-legpluimveebedrijven zitten niet stil. Drie van onze klanten organiseren deze maand een Open dag ter gelegenheid van een nieuwe stal óf een omschakeling van regulier- naar biobedrijf. Komt u ook een kijkje nemen bij deze inspirerende ondernemers?

Als pluimveehouder en ondernemer vindt u het wellicht interessant om te zien en horen hoe uw collega-pluimveehouder zijn/haar bedrijf runt. Misschien staat u zelf op het punt uw bedrijf om te schakelen naar biologische pluimveehouderij, uit te breiden of te innoveren. De volgende bedrijven laten u graag zien hoe zij het hebben aangepakt en heten u van harte welkom op hun bedrijf.

Vrijdag 21 juli van 14.00 – 18.00 uur: Open dag op Smid’s Biohoeve in Zeewolde (Flevoland)
Na jarenlang moederdieren in de stal te hebben gehouden heeft de familie Smid haar koers gewijzigd. De bestaande stal is omgebouwd en uitgebreid tot een biologische pluimveestal met wintertuin voor 18.000 leghennen. Klik hier voor bijzonderheden en deelnemende bedrijven.
Locatie: Smid’s Biohoeve, Dodaarsweg 53, 3897 LP Zeewolde

Vrijdag 21 juli van 14.00 – 17.00 uur: Open dag familie Zum Hebel in Haren (Duitsland)
De familie Zum Hebel uit Haren (net over de grens in Duitsland) heeft een nieuwe biologische leghennenstal gebouwd voor 11.500 leghennen. Kijk voor bijzonderheden en deelnemende bedrijven in agenda.
Locatie: Familie Zum Hebel, Langenberg, 49733 Haren, Duitsland.

Zaterdag 22 juli van 11.00 – 16.00 uur: Open dag pluimveehouderij De Dallen in Wildervank (Groningen)
De familie Van den Ham uit Wildervank bouwde dit jaar naast de bestaande stal voor 15.000 biologische leghennen een nieuwe stal voor 9.000 biologische kippen. Als klap op de vuurpijl wonnen ze ook nog eens de Agroscoopbokaal 2017 voor meest vooruitstrevend biologisch bedrijf. Belangstellenden kunnen de nieuwe stal met bezichtigen en voor kinderen zijn er diverse leuke activiteiten. Klik hier voor meer info.
Locatie: Pluimveehouderij De Dallen, Wildervanksterdallen 63, 9648 TC Wildervank.

Wij verzoeken u in verband met aanwezig pluimvee in de huidige stallen niet in bedrijfskleding / schoeisel te komen tijdens de Open dagen.