Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

02-03-2018

Biologische melkveehouder Boer Bart genomineerd voor Agrarisch Ondernemer van het Jaar

Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2018

Wie mag zich na 29 maart een jaar lang Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2018 noemen? Reudink-klanten Bartele en Rianne Holtrop uit het Friese Rotstergaast maken grote kans en zijn één van de vijf genomineerden voor deze prestigieuze prijs.

De prijs wordt dit jaar voor de 23ste keer uitgereikt aan een topondernemer met passie, lef en visie. De titel staat voor vooruitstrevend en innovatief ondernemerschap. Minister Carola Schouten maakt donderdag 29 maart de winnaar bekend. Bekijk hieronder het filmpje van ‘Boer Bart’.

Vijf genomineerden

Naast Bartele en Rianne Holtrop zijn nog vier andere ondernemers genomineerd door de onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Marc Calon (Algemeen voorzitter LTO Nederland): knoflookteler Arjan Biesheuvel uit Slootdorp, Peter van der Avoird, kweker van aardbei- en framboos uitgangsmateriaal in Bavel, familie Witte met hun kaasboerderij en schapenhouderij in Den Burg, en akker- en geitenhouders Kees en Connie Steendijk in Kamperland.

Titel én geldbedrag

De winnaar draagt niet alleen een jaar lang de titel, maar ontvangt daarnaast een geldbedrag van €12.500,–. Naats de Juryprijs wordt op dezelfde dag de Publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer die de meeste publieksstemmen heeft weten te vergaren. Iedereen kan hiervoor zijn stem uitbrengen. Stemmen kan tot en met woensdag 28 maart a.s. via www.agrarischondernemer.nl/stemmen

Over de verkiezing

Deze verkiezing is een initiatief van Boerderij, Groenten & Fruit en Pluimveehouderij. De titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar is een prestigieuze prijs. Voor de winnaar gaan deuren open die anders dicht blijven. Hij of zij is ambassadeur van het ondernemerschap in zijn of haar sector en de land- & tuinbouw in het algemeen.

De verkiezing Agrarisch Ondernemer van het Jaar wordt mede mogelijk gemaakt door ABN Amro, ForFarmers, NVM en VanDrie Group. Stuk voor stuk toonaangevende bedrijven die ondernemerschap hoog in het vaandel hebben staan.