Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

14-12-2021

Column: Perspectief

Wilfred Jonkman

Het is een bewogen wereld vandaag de dag. De economische situatie kenmerkt zich door een gespannen arbeidsmarkt, energiekosten die de pan uitrijzen en een forse stijging van de grondstofprijzen. Bovendien leven we nog altijd in een pandemie waarvan de gevolgen dagelijks merkbaar zijn. Dit ondervinden we in de praktijk en we moeten daardoor soms keuzes maken vanuit een ander perspectief. Ook is het spannend om te zien hoe consumenten gaan reageren op deze ontwikkelingen in de keuze voor voedsel.

Waar we de laatste jaren een gezonde groei zagen in onze sector, is er nu een stagnatie van deze groei in een aantal Europese landen zichtbaar. Dit maakt het des te belangrijker om de meerwaarde van bio dagelijks te blijven vertellen. We richten ons daarbij op de gehele maatschappij, maar ook specifiek de consument. Marketing en promotie zijn hierin essentieel. De verschuiving naar online is merkbaar. Zo zijn er al voorbeelden van klanten die vloggen! Ook Reudink zal de focus naar online verschuiven zonder het belang van persoonlijke aandacht uit het oog te verliezen.

Tegelijkertijd zien we in bio vele mooie ontwikkelingen. De biologische sector kenmerkt zich door pioniers. Mensen die geen uitdaging uit de weg gaan. Zij die omdenken en zo bedreigingen omzetten in kansen. Ook wij denken in mogelijkheden en zoeken een oplossing voor de uitdagingen die op ons pad komen.

Zo doen we onderzoek samen met onze klanten. Deze samenwerkingen zijn een mooi voorbeeld van ‘Leaders in organic farming’ waarbij het doel is om gezamenlijk een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de biologische sector. Want, één ding staat buiten kijf: bio biedt perspectief voor een mooie toekomst!

Wilfred Jonkman

Directeur Reudink