Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

27-11-2017

De nieuwe zeugenvoeders, ontwikkeld voor het leven

Zeugenvoeders Reudink

Veranderende genetica en hogere prestaties zijn van invloed op de nutritionele behoeften van zeugen. Op biologische bedrijven worden zeugen steeds bevleesder en ook de opfok vindt op het eigen bedrijf plaats. Dit vraagt om ander voer en een aangepaste voertoepassing. Reudink heeft daarom het zeugenvoerassortiment geïnnoveerd volgens de laatste inzichten. Zo blijft u voorop lopen in de ontwikkeling.

Aan de introductie van het nieuwe assortiment zeugenvoeders ging een lange periode van voorbereiding en onderzoek vooraf. De praktijktesten namen bijna twee jaar in beslag. “Bij zeugenproeven heb je te maken met de cycli van de zeug, dus daar moet je echt tijd – en geld – voor uittrekken. Praktijkproeven op deze schaal zijn dan ook best bijzonder”, stelt Jan Fledderus, die als Nutritie & Innovatiemanager van ForFarmers nauw betrokken was bij het hele traject.

Opfokvoeders

Alles begint bij een goede opfok. Een zeug die goed opgefokt is, heeft sterk beenwerk, een goed ontwikkeld maagdarmstelsel en een goede conditie bij eerste inseminatie. De vernieuwde opfokvoeders van Reudink zijn hier op gericht. In combinatie met een goed voerschema ontwikkelt de jonge gelt zich tot een hoogproductieve zeug die deze prestaties ook lang kan volhouden.

Dracht- en lactatievoeders

Zeugen hebben een andere vertering dan vleesvarkens en halen bijvoorbeeld meer energiewaarde uit vezelrijk voer. Om de zeugen in alle stadia optimaal te voeren zijn voor de grondstoffen nieuwe voederwaarderingen vastgesteld. De nieuwe dracht- en lactatievoeders zorgen voor een hoger geboortegewicht van de biggen en een hogere melkgift. De biggen zijn daardoor zwaarder bij spenen. Door de betere voerefficiëntie komen de zeugen in een goede conditie uit de kraamstal en vervolgens makkelijk in bronst. Kortom extra prestaties zonder extra werk.

Achim Tijkorte en Jan Fledderus
Achim Tijkorte (l), productmanager Reudink, en Jan Fledderus, Nutritie & Innovatiemanager ForFarmers, presenteren het nieuwe zeugenvoerassortiment.

Innovaties in het zeugenvoer

  • Meer structuur voor een gezonder maagdarmstelsel.
  • Vezelfactor voor een betere fermentatie in de dikke darm. Dit geeft een constantere opname van nutriënten en daardoor rustige zeugen, meer en betere biest en een hogere melkproductie.
  • Energiemix voor een betere opname en benutting van de energie. Dit realiseren we door een uitgebalanceerde verdeling over verschillende energiebronnen. Het zorgt onder andere voor een makkelijkere overgang van dracht- naar lactovoer.
  • Aminozurencomplex voor behoud van conditie in de kraamstal en een hoog en uniform geboortegewicht.
  • Vitaminecomplex voor gezonde, sterke botten en klauwen.
  • Melkfactor voor een hoge en consistente melkproductie en een hoog speengewicht.

Wat verandert er voor u?

Alle innovaties zijn inmiddels doorgevoerd binnen het huidige assortiment. U kunt uw eigen voeders blijven bestellen. Voor u dus geen extra werk. Onze specialisten lichten de inhoudelijke aanpassingen toe bij het bedrijfsbezoek en zorgen er samen met u voor dat de voeders  op de meest optimale wijze ingezet worden.