Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

19-11-2022

Een kijkje in de (voer)keuken van BioBrüder Heimann

Logo BioBrüder Heimann

De Studieclub Biologische Varkenshouders Achterhoek bezocht de biologische varkenshouderij van BioBrüder Heimann in Recklinghausen (DE). Dit is het bedrijf van de broers Christoph en Elmar Heimann met 260 biologische zeugen en hun biggen waar ze de voerproductie geheel zelf verzorgen. Het thema van deze dag was dan ook HomeMixxing; dé voeroplossing voor bio-varkenshouders die zelf veevoer mengen. Reudink organiseerde deze dag om varkenshouders met elkaar in contact te brengen en om hen kennis te laten maken met dit voerconcept.

Zichtstal

Het bedrijf heeft twee locaties. Op de ene locatie bevindt zich de biologische varkenshouderij en op de andere locatie staat een eigen biogasinstallatie. Bovendien hebben de broers 120 hectare grond, deels gepacht voor (grotendeels biologische) akkerbouw en doen ze loonwerk voor een aantal bedrijven in de nabije omgeving. Christoph ontfermd zich vooral over de varkens en zijn broer Elmar houdt zich met name bezig met de biogasinstallatie en de akkerbouw. Daarnaast hebben ze 4 fulltime medewerkers.

De overstap naar biologisch – Bioland

Een kennismaking met HomeMixxing

“Met HomeMixxing weet je precies wat je voert.” Daarom startten Christoph en Elmar met HomeMixxing. Door de nutritionele waarden te testen, weet je precies wat je in huis hebt. HomeMixxing stelt je in staat om te gaan voor de beste voersamenstelling met de gewenste hoeveelheid en type eiwit. Gezien de vrijheid kies je voor een eiwitrijke grondstof die past bij de dieren en prijstechnisch de beste keuze is. Daarnaast is er bij de broers veel interesse om hiermee bezig te zijn. Je maakt je eigen keuzes, bent minder marktafhankelijk en ervaart daardoor veel vrijheid. Een ander voordeel is dat de grond in de omgeving zeer geschikt is voor akkerbouw waardoor de broers veel producten zelf kunnen verbouwen.

Biologisch vlees van eigen varkens

Het biologische varkensvlees wordt ook deels aan huis verkocht in Recklinghausen. Ter afsluiting van het bezoek van de studieclub was er daarom ook een etentje met het biologische varkensvlees van het eigen bedrijf. Al met al een hele geslaagde dag. Bezoek de website van BioBrüder Heimann voor meer informatie.

Wilt u meer weten over het voerconcept HomeMixxing? Neem dan contact met ons op.