Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

06-07-2018

Eigen nutritionist van toegevoegde waarde nieuw opfokassortiment 

Opfokassortiment legpluimvee

De ontwikkeling in pluimveegenetica staat niet stil: tussen hennenlijnen bestaat veel verschil in voeropnamecapaciteit en dat heeft directe gevolgen voor de lichaamsontwikkeling van de opfokhen. Onze gespecialiseerde pluimveenutritionist Corine Walvoort heeft die ontwikkeling vertaald naar een nieuw opfokassortiment. In dit artikel licht ze de belangrijkste aandachtspunten toe én we stellen haar aan u voor.

Overschakelmoment afhankelijk van ontwikkeling hen

“Een opfokhen die makkelijker voer opneemt, krijgt meer eiwit binnen en groeit harder, dan een hen met een beperkte voeropnamecapaciteit. In ons 4-fasen opfokassortiment houden we rekening met deze verschillen in voeropname en nutriëntbehoefte. Hiermee voorkomen we overbodige eiwitbelasting, waarbij we het risico op darmverstoring verkleinen. Belangrijk is wél dat u voor de overschakelmomenten goed kijkt naar het stalbeeld en de ontwikkeling in lichaamsgewicht van de hen en niet zo zeer naar de leeftijd. Na de start en eerste fase is er nu de keus uit de Maxima- (lage tot normale voeropname), Optima- (hoge voeropname) of Vitallijn (extra gezondheidsondersteuning). Hiermee bereikt iedere hen, ongeacht groei of voeropname, de gewenste doelstellingen, mét focus op darmgezondheid.”

Pluimveenutritionist Corine Walvoort

Corine Walvoort

Corine Walvoort is 26 jaar en inmiddels twee jaar aan Reudink verbonden als nutritionist biologisch pluimvee. Daarvoor heeft zij haar studie Dierwetenschappen, met specialisatie Diervoeding, aan de Universiteit van Wageningen afgerond.