Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

24-03-2020

Even voorstellen: productieteam Reudink

Productieteam Reudink

Het resultaat van hun inspanningen vult wekelijks uw silo. Maar wie zijn toch die brokkenmakers en hoe gaat dat in zijn werk?

Het productieteam van Reudink bestaat uit tien vaste operators en werkt in een ploegendienst. Het proces is bijna volledig geautomatiseerd, waardoor we met een minimale bezetting van drie operators het voer kunnen produceren.

Inname, mengen, persen, beladen

Het proces start bij de silobaas. Hij verzorgt de grondstofinname, een zorgvuldige ingangscontrole en administratieve afwikkeling. Vervolgens zorgt hij dat de vracht in de juiste grondstofsilo komt en beheert de voorraad. De menger/belader regelt de productieplanning. De productievolgorde is afhankelijk van de logistieke planning, maar ook van wettelijke restricties. Hij regelt de dosering, het malen en mengen van de grondstoffen. De perser is verantwoordelijk voor het persen van de gemalen grondstoffen tot een kwalitatief goede brok. De juiste hardheid en slijtvastheid zijn hierbij de belangrijkste aspecten. Tot slot zorgt de menger/belader voor een correcte verlading van de voeders in de bulkwagens.

Kwaliteit

In alle procesonderdelen beoordelen en testen we de kwaliteit. Waar nodig passen we het proces aan of stellen we recepten bij. Zo zorgt dit team voor voeders met het beste rendement.