Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

21-06-2022

“Het was ne mooi’n dag”

Symposium 'Bio biedt perspectief!'
Symposium 'Bio biedt perspectief!'

Zo omschrijft biologisch varkenshouder Ruben Exterkate de officiële opening van zijn bedrijf – Biologische Varkenshouderij Exterkate – in Bentelo. In 2018 ontstond het plan om te schakelen naar biologisch. Na jaren plannen maken en verbouwen, stelde de familie Exterkate op vrijdag 17 juni hun bedrijf open voor bezoekers. En een mooie dag was het zeker! Er was brede belangstelling voor de biologische varkenshouderij en natuurlijk het bedrijf van de familie Exterkate. De open dag werd mede georganiseerd door De Groene Weg, de Rabobank en Reudink.  

Lees hier meer over Exterkate Biologische Varkenshouderij 

Symposium ‘Bio biedt perspectief’

Wim Meulenkamp (links) en Ruben Exterkate (rechts).
Wim Meulenkamp (links) en Ruben Exterkate (rechts).

In de ochtend startten we met het symposium ‘Bio biedt perspectief!’. Een bijeenkomst voor genodigden waarin werd gesproken over de toekomst van de biologische (varkens)sector. Ruben vertelde hoe de omschakeling naar de biologische varkenshouderij hem en zijn familie perspectief bood. Hoe met name de arbeidsvreugde en het vraaggestuurde karakter van de markt hem in het biologische aantrokken. Daarnaast gaven ook Wilfred Jonkman (directeur Reudink), Allard Bakker (directeur De Groene Weg) en Mart Bloemendal (sectorspecialist varkenshouderij Rabobank) interessante inzichten in de biologische sector. 

Aansluitend op het inhoudelijke programma werd de stal officieel geopend door wethouder Wim Meulenkamp (Hof van Twente). Het symposium werd afgesloten met een biologische lunch verzorgd door de lokale cateraar. Genodigden voor het symposium konden vervolgens de open dag bezoeken en een kijkje nemen op het bedrijf en in de nieuwe stal. 

Brede belangstelling voor de open dag