Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

26-05-2021

Koploper in kringlooplandbouw familie Koekkoek-Nijhof wint Agroscoopbokaal biologisch

Winnaar biologisch: Koploper in kringlooplandbouw

Eddo en Lianne Nijhof hebben samen met Jan en Diny Koekkoek een biologisch melkveebedrijf met 130 koeien en 115 hectare grond op het landgoed Singraven in Denekamp (Overijssel). Als koploper in kringlooplandbouw met een focus op regionaliteit in zowel inkoop als afzet winnen zij dit jaar de Agroscoopbokaal. De kringloopgedachte staat centraal in de bedrijfsvoering, en daarmee de zorg voor omgeving, mensen, dieren en bodem. De koeien vreten enkel ruwvoer van eigen land en regionaal aangekochte grondstoffen van Reudink. Een gedeelte van de melk wordt regionaal afgezet via de Raw Milk Company, een melkfabriek in De Lutte die zich richt op zuivelproductie van rauwe melk en lokale verkoop. Het grootste gedeelte gaat naar Eko Holland. Door de focus op de kringloopgedachte en de ondersteuning van Reudink daarin, zijn kosten bespaard bij een gelijkblijvende meetmelkproductie.

Robert van Dorst, Biologisch Melkveespecialist Reudink, ziet een terechte winnaar: “De kracht van dit familiebedrijf zit in de overtuiging van regionaal boeren. We pakken het optimaliseren van het rantsoen met eigen ruwvoer en de grondstoffen samen aan. Dit resulteert in een stabiele melkproductie, gezond vee, en lage voerkosten door scherp aan de wind te varen. Een duurzaam rendement.” Jan Zendman, Reudink Klantenservice, vervolgt: “De familie Koekkoek-Nijhof is een pionier in de biologische sector. Door te investeren in de korte kringloop en flexibiliteit geven ze biologisch in Nederland een extra dimensie. Ze zijn een voorbeeld voor anderen. De terechte winnaars.”

Het verhaal achter de bokaal - bedrijfsvideo

Bekijk hieronder de video van het bedrijf en laat u inspireren.

Achtergrond Agroscoopbokaal

Agroscoop is een digitaal monitoringsprogramma van ForFarmers en Reudink waarmee veehouders op ieder moment hun technische en financiële cijfers kunnen monitoren. Daarnaast is vergelijking van de eigen technische resultaten met die van collega-veehouders mogelijk. De specialisten van ForFarmers en Reudink hebben toegang tot deze data, zodat zij klanten effectief kunnen begeleiden. Jaarlijks reikt ForFarmers in de sectoren melkvee, melkgeiten, vleesvee, loonwerk, varkens, legpluimvee, vleespluimvee en biologisch (Reudink) de Agroscoopbokaal uit aan een ondernemer die uitzonderlijk én duurzaam heeft gepresteerd.