Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

17-05-2023

Landelijke Teeltdag: ‘Meer melk van eigen bodem’

Koe in wei

Meer melk van eigen bodem. Dat wil iedere bio-melkveehouder wel. Maar welke kansen liggen er op het gebied van ruwvoer- en krachtvoerteelt? Hoe past u mengteelt toe in uw bouwplan voor een goede bodemkwaliteit en opbrengst? En welke rol speelt beweiden hierin?

Reudink en Aeres Farms organiseren op woensdag 31 mei van 10:00 – 16:00 een landelijke Teeltdag (voor melkveehouders en geitenhouders) op het weidebedrijf in Dronten om deze vragen te beantwoorden. We nemen u mee van de bodem via de gewassen naar de koe. In de ochtend starten we gezamenlijk met een inhoudelijke bijdrage over ruwvoerteelt en het bouwplan door Ronald van Hal (Innovatiemanager ruwvoer, ForFarmers). In de middag gaan we in kleine groepen uiteen en volgt u 3 workshops. Zo zetten we de route uit richting het beste ruwvoer om van te melken.

De workshops

Workshop 1 Meer met vroeg – Michel en Grietje Raaphorst (Nordic Maize Breeding – NMB)

Tijdens deze workshop brengt u een bezoek aan het perceel met de mengteelt gerst-erwten. Waarom is er gekozen voor deze teelt? Wat kunt u verwachten van deze teelt? Michel en Grietje Raaphorst vertellen u over de voordelen van een vroege teelt. Hoe u deze teelt zowel als ruw- en krachtvoer kunt inzetten als onderdeel van uw bouwplan.

Workshop 2 Bodemkwaliteit en gras-klaver: de spagaat – Nick van Eekeren (Louis Bolk Instituut)

Hoe realiseert u een betere bodemkwaliteit én een goede gras-klaver opbrengst? Dat is hard werken, maar niet onmogelijk. Dit leert u in deze workshop door Nick van Eekeren. Hij vertelt u over het verlengen van de levensduur van gras-klaver bij desbetreffend perceel op Aeres Farms.

Workshop 3 Meer rendement uit beweiden – Bert Philipsen (Wageningen University & Research – WUR)

Deze workshop gaat over de optimale weidegang en de keuze in beweidingssystemen. Tussen de koeien in het land legt Bert Philipsen uit hoe u de input kunt verminderen en dus meer melk van eigen bodem kunt halen. Hoe haalt u meer rendement uit beweiden en welk beweidingssysteem past bij u? U ontdekt het in deze workshop.

Het programma

10:00   Inloop met koffie
10:30 Woord van welkom en introductie
Jan Bloemert (Aeres Farms) en Henk van der Vegt (Reudink)
10:45 (r)Uw voer route: hoe komt u tot het beste ruwvoer om van te melken?
Ronald van Hal - Innovatiemanager ruwvoer (ForFarmers)
11:30 Workshop 1
12:30 Gezamenlijke biologische lunch
13:00 Workshop 2
14:00 Workshop 3
15:00 Afsluiting
Robert van Dorst - Specialist biologische melkveehouderij (Reudink)
15:15 Hapje & drankje
16:00 Einde

De locatie

Beperkt aantal plekken: meld u nu aan!

Wilt u deelnemen aan de landelijke Teeltdag ‘Meer melk van eigen bodem’? Meld u dan nu aan via onderstaand aanmeldformulier. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Aanmelden is daarom verplicht. U kunt u opgeven met max. 2 personen per bedrijf. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw specialist, uw dealer of onze klantenservice via info@reudink-bio.eu

Aanmeldformulier landelijke Teeltdag

  1. Lees in ons privacy statement hoe ForFarmers omgaat met uw persoonsgegevens