Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

02-03-2021

Leaders in organic fermentation

Corine Walvoort
Corine Walvoort

In deze tijd wordt gezocht naar alternatieven om met elkaar in contact te blijven en kennis te delen. Dit resulteert in creatieve en mooie oplossingen waarin online tools een uitkomst bieden. Dit jaar zien we de opkomst van online beurzen zoals de BioKennisWeek (NL) en ook de Biofach (DE). Gedurende de online BioKennisWeek gaven Achim Tijkorte en Corine Walvoort van Reudink een digitale workshop over fermentatie in de biologische sector. “Spannend om te zien hoe het uitpakt, maar het was erg geslaagd!”, vertelt Corine.

Fermentatie is een eeuwenoud proces waarin bacteriën zetmeel en suikers omzetten in smakelijk melkzuur. Dit heeft een positief effect op de gezondheid van uw dieren. De voordelen zijn de smakelijkheid, verbeterde verteerbaarheid en ook een goede conservering van het product. Evengoed van belang is de rendementsverbetering dat het u oplevert op uw bedrijf. Fermentatie is uitermate geschikt voor de biologische sector. Het past in de kringloopgedachte, is een geheel natuurlijk proces en draagt bij aan duurzaamheid.

Wilt u ook kennismaken met fermentatie op uw bedrijf? Bent u op zoek naar meer informatie of wilt u onze workshop terugkijken? Neem contact met ons op.

Reudink biedt ook een succesvol, biologisch toegelaten inkuilmiddel, geschikt voor alle diersoorten.