Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

09-05-2017

Legpluimveebedrijf Van den Ham wint Agroscoopbokaal 'Biologisch'

Vooruitstrevende ondernemer in de biologische sector

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Zwartsluis werden dinsdag 9 mei de winnaars van de Agroscoopbokaal 2017 bekendgemaakt. Zeven ondernemers uit verschillende sectoren ontvingen de ForFarmers Agroscoopbokaal vanwege hun uitzonderlijke resultaten. Reudink, de biologische tak van ForFarmers, reikte voor het eerst deze onderscheiding uit aan een vooruitstrevende ondernemer in de biologische sector. Dit was de familie van den Ham uit Wildervank (Gr.). Zij ontving de bokaal uit handen van Yvon Jaspers.

Legpluimveehouders Aart en Jasmijn van den Ham uit Wildervank (Gr.) lopen als biologisch ondernemer voorop in nieuwe ontwikkelingen. Zij gaan altijd voor het beste en maken intensief gebruik van de kennis en het advies van Reudink. Op basis van enkelvoudige grondstoffen en aanvullend mengvoer wordt op het bedrijf dagelijks het optimale rantsoen voor de hennen samengesteld. Zo is Van den Ham in staat om samen met de specialisten van Reudink voortdurend de resultaten te verbeteren. De hennen leggen bijna 20 eieren per opgezette hen meer dan het Reudink-gemiddelde en doen dit zeer efficiënt, wat blijkt uit een scherper dan gemiddeld voerverbruik per geproduceerd ei.

De familie neemt zowel de enkelvoudige grondstoffen als het complete mengvoer via Reudink af. Daarnaast zoekt zij rechtstreeks contact met regionale akkerbouwers om transportafstanden van grondstoffen en mest te verkleinen en daarmee het energieverbruik en de CO2-emissie te verminderen. De instelling van de pluimveehouders sluit naadloos aan op de missie van Reudink: ‘leaders in organic farming’.

Dit zijn de winnaars in de overige (conventionele) sectoren.