Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

14-12-2021

Overweegt u te starten met biologische vleeskuikens?

Bio-vleeskuikens

De biologische vleeskuikenmarkt zal naar verwachting de komende jaren verdubbelen in omvang. Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging met solide toekomstperspectief? Wilt u uw bedrijfsactiviteiten uitbreiden of een extra bedrijfstak starten?

Biologische vleeskuikenhouderij is goed te combineren met andere bedrijfstakken, ook binnen de herkauwers- of varkenssector. Daarnaast is het maatschappelijke draagvlak voor biologische vleesproductie groot en neemt de vraag naar bio-kip toe. Dit is hét moment om over te schakelen.

Voordelen

Criteria

Als u biologisch pluimveevlees wilt kunnen leveren, dient u aan bepaalde regels te voldoen. De belangrijkste criteria zijn:

  • Maximaal 21 kg levend gewicht/m2 bruikbaar oppervlak
  • Vrije uitloop van 4 m2
  • Langzaamgroeiend vleeskuikenras met maximaal 40 gram groei per dag
  • Biologisch voer

Saldo

Broiler€fficient

Wilt u weten wat de biologische vleeskuikenhouderij betekent voor uw portemonnee? Onze specialisten kunnen samen met u een saldoberekening maken met behulp van onze handige rekentool Broiler€fficient.

Overweegt u te starten met biologische vleeskuikens? Nu is het moment! Voor deskundige begeleiding bij de omschakeling of opstart kunt u een beroep doen op onze specialisten.