Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

20-04-2020

Pluimvee: slimmer managen met Lay-Insight

Biologische leghen

Op uw biologische pluimveebedrijf zijn veel gegevens aanwezig van uw hennen, de productie en de omstandigheden in de stal. Door deze data met Lay-Insight nóg slimmer te combineren, tilt u uw management en de productieresultaten naar een hoger niveau. Dit zijn de voordelen.

“Sinds kort biedt Reudink het managementprogramma Lay-Insight kosteloos aan haar klanten aan en stappen veel pluimveehouders over naar het nieuwe programma dat LegManager vervangt”, vertelt Corine Walvoort, productmanager pluimvee bij Reudink. “Lay-Insight is een intelligent datamanagementprogramma, ontwikkeld door Porhyrio (Evonik). Het biedt pluimveehouders alle mogelijkheden die LegManager ook had, maar heeft daarnaast interessante extra functionaliteiten.

Direct weten wat er in de stal gebeurt

Corine legt uit hoe de nieuwe tool werkt: “Lay-Insight verzamelt gegevens uit de stal en analyseert deze vervolgens. Het programma signaleert direct afwijkingen in bijvoorbeeld voer- en wateropname of het stalklimaat en attendeert de pluimveehouder hierop. Ook de voeradviseur ziet deze afwijkingen en voorziet u, zelfs op afstand, van passend advies. Een extra paar ogen in de stal dus. Met Lay-Insight krijgt u proactieve begeleiding van uw pluimveespecialist, afgestemd op de actuele situatie in de stal. Naast continu zicht op het huidige koppel, biedt Lay-Insight ook de mogelijkheid om de prestaties van het zittende koppel te vergelijken met eerdere koppels.” Voor Reudink heeft het gebruik van dit programma uiteraard ook voordelen. “De data geven ons inzicht in de prestaties van de verschillende voerprogramma’s. Dit stelt ons in staat om de voerprogramma’s nog verder te optimaliseren en af te stemmen op de behoefte van uw hen en uw productiedoel”, verklaart de productmanager.

Kengetallen en koppelingen

De voordelen van Lay-Insight:

  • Continu zicht op uw dieren en hun prestaties.
  • Direct bijsturen bij afwijkingen.
  • Proactief advies op maat, indien nodig zelfs op afstand.
  • Prestaties van koppels onderling vergelijken.
  • Resultaten anoniem vergelijken met resultaten van collega-pluimveehouders.

In deze vlog legt pluimveespecialist Patrick Visser uit hoe Lay-Insight werkt.

Vergelijkbare resultaten

Veel pluimveehouders maken inmiddels de overstap naar Lay-Insight. Reudink is blij met deze ontwikkeling. “Zo borgen we dat pluimveehouders hun prestaties kunnen blijven vergelijken met het landelijk gemiddelde”, aldus Corine Walvoort.

Meer weten?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Lay-Insight voor uw bedrijf en wilt u ook overstappen of starten met Lay-Insight? Neem dan contact op met uw legpluimveespecialist of bel onze klantenservice op 088 - 024 81 65. U kunt ook onderstaand formulier invullen, dan nemen we contact op met u.

 

Ik wil graag meer weten over Lay-Insight

  1. Lees in ons privacy statement hoe ForFarmers omgaat met uw persoonsgegevens