Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

07-03-2017

Resultaten leghennen nog beter dankzij vernieuwd assortiment

Assortiment legvoeders Reudink

Op 29 januari j.l. introduceerde Reudink het vernieuwde assortiment voor biologische leghennen met een nieuw start legvoer en een aantal verbeteringen in de bestaande voerreeksen. Resultaat is een soepelere overgang van opfok naar legfase én betere prestaties van uw leghennen.

Van onze biologische leghennen verwachten we een steeds hogere productie en een langere levensduur. Dit vraagt om voeders die naadloos aansluiten op de behoeften van de hennen in de verschillende fasen. We hebben ons assortiment onder de loep genomen, aangepast én uitgebreid met Eko Start Legmeel Maxima.

Eko Start Legmeel Maxima
Het voer is speciaal ontwikkeld om in de eerste fase van de legperiode tot aan het bereiken van het gewenste ei-gewicht de hen maximaal te ondersteunen bij de ontwikkeling naar een robuuste, volwassen hen met een hoge productie en lange levensduur. Het voer bevat een hoger aandeel essentiële aminozuren (eiwit) en is zo samengesteld dat het perfect aansluit bij de voeders in de opfokperiode en het prelegvoer. Op deze manier ondersteunt het zowel de hen als ook de ontwikkeling van het ei-gewicht.

Maximale duur piekproductie, langere legperiode
Afhankelijk van uw bedrijfsdoelstellingen kiest u na de startfase één van onze Fase 1-voeders uit de Maxima-, Optima- of Prima-reeks. Deze voeders zorgen voor een stabilisering van het ei-gewicht en een maximale duur van de piekproductie. Onze aansluitende en tevens aangepaste Fase 2-voeders stimuleren het behoud van de schaalkwaliteit en de persistentie van de legperiode. In al onze legvoeders hebben we het calcium- en fosforgehalte goed afgestemd op de veranderende behoeften van de leghennen in de verschillende fasen. 

Bespreek de assortimentsaanpassing met uw pluimveespecialist zodat u optimaal kunt sturen op de door u gewenste resultaten.