Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

02-10-2015

Reudink investeert in biologische voerproductie

Afbeelding: Peddelmenger motorkant (3)

Na een zorgvuldige voorbereiding en dankzij veel inzet van alle betrokkenen is er in het weekend van 25 t/m 28 september bij Reudink een nieuwe menger geïnstalleerd. Reudink heeft één menger in haar fabriek. Dit betekent dat in de periode van ombouw er geen voer geproduceerd kon worden.

Mede door de fors toegenomen afzet van biologisch mengvoer en de nog te verwachten verdere stijging, is gekozen om de menger nu te vervangen. De bestaande menger was na 35 jaar trouwe dienst ook aan vervanging toe. De nieuwe menger van leverancier Van Aarsen is een peddelmenger met een inhoud van 10 m³. Er is bewust voor dit type menger gekozen, vanwege zijn capaciteit en kwaliteit van menging ook bij kleinere volumes. Dit is voor Reudink belangrijk, omdat veel klanten vragen om kleinere hoeveelheden op maat gemaakt voer.

Voordelen van de nieuwe menger zijn de hogere efficiency, de kwaliteit van de menging en een lager energieverbruik.  

Voorafgaand aan de vier dagen dat Reudink geen voer kon produceren, is er intensief klantcontact geweest, om ze tijdig van voldoende voer te voorzien. Via deze weg willen we alle klanten bedanken voor hun medewerking en begrip. We hebben vertrouwen in de biologische sector en hebben hiermee opnieuw een duidelijke stap gemaakt in de continuïteit van ons bedrijf.