Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

09-11-2021

Robotmelken: optimale resultaten met een complete aanpak

Melkrobot

Van oriënterende overstapper tot ervaren robotmelker: al onze klanten kunnen rekenen op de kennis, ervaring en overstapbegeleiding van de robotspecialisten van Reudink. Met onze complete aanpak streven we naar optimale resultaten op uw bedrijf met gezonde en hoogproductieve koeien die vlot naar de robot lopen.

Reudink biedt het juiste advies op het juiste moment. Onze melkveespecialisten informeren en adviseren melkveehouders die zich oriënteren, die zich voorbereiden op de overstap en die in de opstartfase zitten. Hierbij krijgen ze ondersteuning van een deskundig team van robotspecialisten van Reudink. Daarnaast is het team goed opgesteld om ervaren melkveehouders te ondersteunen bij de zoektocht naar optimalisatie en efficiëntie op het bedrijf. Samen streven we naar de best mogelijke koeprestaties.

De oriënterende overstapper

Vraagt u zich af of robotmelken bij uw bedrijf past? Hoe u de beste keuzes maakt wanneer u wilt overstappen? Of hoe u zorgt voor een optimale opstart? Wij helpen u graag door samen een doordacht plan te maken dat bij uw bedrijf past. Hoe uw aanpak eruit komt te zien hangt van verschillende zaken af. Denk hierbij aan de beweidbare oppervlakte, de grootte van de melkveestapel, het aantal uren dat u de koeien wilt laten weiden en de capaciteit van de melkrobot(s). Met de specialisten van Reudink maakt u de juiste keuzes op het juiste moment.

Wat wij u kunnen bieden is afhankelijk van de fase waar u zich in bevindt:

  • Bent u oriënterend? Reudink kan u ondersteunen middels een oriëntatiegesprek met een ervaren robotspecialist, een oriëntatie cursus in uw regio of online, en een netwerk van diverse robotbedrijven die u kunt bezoeken.
  • Bereidt u zich voor op de overstap? Onze ervaren robotspecialisten adviseren u bij o.a. de plaatsing van de robot, looplijnen, voerstrategieën en de verschillende robotmerken. Ook denkt de specialist met u mee over een goede stalindeling en passend weidesysteem wanneer u robotmelken met weidegang wilt combineren.
  • Wilt u gaan opstarten? Samen met uw specialist stelt u een overstapplan op met taken en controlepunten voor u als melkveehouder, uw robotleverancier en de melkveespecialist van Reudink. Daarnaast stellen zij een goed overgangsrantsoen samen. Samen met u monitoren we de robotresultaten en leren we u de robotdata te interpreteren.

De ervaren robotmelker

Afbeelding: Melkglas

Komen uw verwachtingen rond arbeidsgemak, efficiëntie, dierprestaties en rendement uit? Haalt u het maximale uit uw robot en benut u de volledige potentie van uw veestapel? De robotspecialisten van Reudink kijken graag met u mee of alles klopt en waar eventuele verbeterpunten te behalen zijn. Het resultaat: gezonde koeien die vlot naar de robot lopen en economisch resultaat. En natuurlijk: arbeidsgemak en werkplezier!

Wat kunnen wij u bieden?

  • Optimalisatie? Twee keer per jaar kunnen we een diepte-analyse doen van uw robotdata. Met ons eigen Robot Analyse Programma (RAP) vertalen wij de robotdata naar de praktijk om te zien wat nog beter kan.
  • Efficiëntie? Onze specialisten adviseren u in de benutting van uw robotdata om diergezondheid en prestatie te verhogen. Ook kunnen wij een analyse van de robotcapaciteit uitvoeren om te zien of u uw robot(s) efficiënt gebruikt. Samen bekijkt u de optimale werkwijze waarin rust en regelmaat belangrijk zijn. Vaak blijkt dat kleine details een groot verschil kunnen maken. En die details brengen wij boven water!

Aan de slag? Maak gebruik van specialistische kennis

Wilt u meer informatie over robotmelken met Reudink of heeft u een vraag aan onze robotspecialisten? Neem contact op met uw melkveespecialist, dealer of met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder!