Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

03-11-2020

Succesvol inkuilmiddel voor de biologische veehouderij

Afbeelding: Artikel 4a inkuilmiddel

Er zijn nieuwe kansen voor fermentatie bij het inkuilen van enkelvoudige grondstoffen in de biologische veehouderij. Reudink komt met een biologisch toegelaten inkuilmiddel.

Dit middel is toe te passen op zowel droge als natte producten en is geschikt voor alle diersoorten. Voorbeelden zijn CCM en tarwe, maar ook het inkuilen van mengteelten. In tegenstelling tot spontane fermentatie bij het inkuilen, zorgt het gebruik van dit inkuilmiddel voor een voorspelbaarder en zekerder resultaat. Door de inzet van specifiek geselecteerde bacteriën worden nutriënten beter beschikbaar. Daarnaast verloopt het fermentatieproces sneller en ontstaan hogere niveaus aan gewenst melkzuur, met een pH-verlagende en conserverende werking.

De voordelen omvatten een betere houdbaarheid en verhoogde kwaliteit van het product in de kuil. Zowel eigen geteelde producten als producten uit de regio kunnen hierdoor goed geconserveerd en gebruikt worden wat regionaliteit en kringloop bevordert. Ook komt het de gezondheid van uw dieren ten goede: het gefermenteerde product is zuur en smakelijk wat de opname bevordert, de in het eindproduct aanwezige bacteriën hebben een probiotisch effect, en het aanwezige melkzuur beïnvloedt de maagdarmgezondheid. Door de inwerking van de bacteriën op de grondstoffen, worden eiwit en fosfor beter verteerbaar.

Bij Reudink geven we u graag advies over de aanleg van de kuil. Daarnaast leveren we enkelvoudige producten en de bijpassende bacterie mengsels.