Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

22-07-2017

Upgrade pluimvee opfokassortiment

Opfokassortiment pluimvee

Nieuwe inzichten leiden tot verbeteringen

Dit voorjaar hebben we een frisse wind laten waaien door het Reudink pluimvee opfokassortiment. Met de nieuwste inzichten en ervaringen zijn de biologische opfokvoeders weer klaar voor de toekomst. Het resultaat: een vitale en goed ontwikkelde opfokhen die klaar is voor een duurzame topprestatie in de komende legperiode.

Een goed begin is het halve werk. De prestatie in de legperiode wordt voor een belangrijk deel bepaald in de opfok. Een optimale maagdarmgezondheid staat hierbij centraal en is bepalend voor de weerstand, conditie en het prestatievermogen van de hen. Hier houden we in onze opfokvoeders duidelijk rekening mee.

Goede maagdarmgezondheid essentieel

De spiermaag van de hen vormt de sleutel tot een goede maagdarmgezondheid. Om deze goed te ontwikkelen gebruiken we specifieke, grove vezels die de spiermaag en darmen constant stimuleren. Ook verbetert dit de reflux, waardoor verteringssappen terugkeren in de maag. Dit komt het verteringsproces ten goede. Daarnaast stellen we strikte voorwaarden aan een optimale en constante structuur van het voer : we bieden voldoende grove delen aan en tegelijkertijd voorkomen we ontmenging en selectieve voeropname.

4-Fasen programma

Om te zorgen voor een goede afstemming van het nutriëntenaanbod op de snel veranderende behoeften van de opfokhen kiezen we voor een 4-fasen programma. Gewichtsontwikkeling en voeropname zijn leidend in het advies van voerschakeling. Goed op elkaar afgestemde grondstoffen- en nutriëntenpatronen zorgen dat de hen een stabiele ondersteuning krijgt.

Extra elementen

Voor extra support en opbouw van de weerstand maken we gebruik van additieven die het afweersysteem ondersteunen. Goed verteerbare eiwitbronnen en een geoptimaliseerd aminozurenprofiel ondersteunen gewichtsontwikkeling en verenkleed. Om de maagdarmgezondheid nét die extra boost te geven helpt een verteringsverbeteraar in het beschikbaar komen van nutriënten. Organische zuren dragen bij aan het afdoden van bacteriën en behoud van de gewenste pH in de verschillende darmsegmenten. Hebben de hennen net wat extra ondersteuning nodig? Dan is er de Vital-reeks. Met een extra dosering gistcelwanden, organische zuren, vitaminen en kruiden helpen we ze de goede kant op. 

Overleg tussen pluimveehouder, dierspecialist van Reudink, opfokbegeleider en dierenarts speelt uiteraard een centrale rol in de opfok. Met de Reudink opfokvoeders zijn de hennen klaar voor de start. Wilt u meer weten over ons opfokassoriment? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.