Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

02-12-2015

Vital, voor leghennen die wat extra's nodig hebben

Reudink legpluimvee-assortiment

Gezonde dieren leveren het beste resultaat. Dit geldt zeker voor biologische leghennen. Om daar waar nodig leghennen extra te ondersteunen heeft Reudink haar assortiment uitgebreid met een Vital reeks.

Om in te kunnen spelen op situaties met een verminderde gezondheid of stress is de Vital reeks ontwikkeld. De reeks telt twee voeders: Eko Legmeel Vital 1 en Eko Legmeel Vital 2. De keuze is afhankelijk van het legpercentage en de leeftijd van de hennen. Dankzij een uitgekiende samenstelling en een optimale verteerbaarheid van de gebruikte grondstoffen, wordt de darmgezondheid bevorderd. Natuurlijke stoffen met een positieve werking op vitaliteit en weerstand en verhoogde gehaltes aan  vitaminen en mineralen bieden extra ondersteuning aan de gezondheid.

Structureel beter
Een optimale structuur van het voer is zeer belangrijk voor hennen die wat extra’s nodig hebben Door het unieke productieproces in combinatie met een uitgekiende samenstelling zijn we in staat een zeer constant, goed en structuurrijk voer te maken. De voordelen hiervan zijn:

  • Constante voeropname
  • Goede vertering
  • Minder selectie
  • Minimale ontmenging
  • Goede loopeigenschappen

Voorspelbaar resultaat
Het nieuwe Reudink assortiment bestaat na het Pre-legvoer uit vier reeksen. Elke reeks telt meerdere fases. Welke reeks u kiest is afhankelijk van een aantal factoren, zoals bedrijfsdoelstellingen, type hen, legpercentage en voeropname.

Maxima: voor een maximale dierprestatie, voerbenutting en bijsturing van de conditie
Optima: allround voer voor een optimale voerwinst
Prima: de beste prijs-waardeverhouding bij hoge voeropnames
Vital: voor extra ondersteuning bij een verminderde gezondheid

Onze specialisten staan garant voor een gedegen advies op basis van hun expertise en ervaring in de biologische pluimveehouderij. Onze ambitie is om samen met u structureel het beste resultaat te realiseren.

Lees meer over het assortiment biologische legpluimveevoeders van Reudink.