Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

17-07-2017

Vleesvarkensklanten realiseren 4 Euro meer per afgeleverd varken

Karkaskwaliteit vleesvarkens

Met het managementprogramma Karkasanalyse van Reudink verzamelen, vergelijken en analyseren wij samen met onze klanten de slachtgegevens van de afgeleverde vleesvarkens. Sturing op die technische resultaten leidt tot meer financieel rendement. Zo realiseerden onze klanten in twee jaar tijd een verbetering van ruim € 4,- concepttoeslag per afgeleverd varken.

Het karkasanalyseprogramma vertaalt het effect van een verbetering in aflevergewicht (spreiding), spier- en spekdikte naar Euro’s. Toeslagen voor koppelgrootte en langetermijnprijs worden hierin niet mee genomen. Een goede prijs wil immers nog niet altijd zeggen dat men de beste varkens levert. Onderstaande tabel geeft de verbetering weer die de Reudink-klanten de afgelopen twee jaar gemiddeld geboekt hebben. Door kwalitatief betere varkens te leveren met een kleinere spreiding is de concepttoeslag met ruim € 4,- per afgeleverd varken toegenomen.

 

 

Aflevergewicht

Vlees %

Spierdikte

Spekdikte

Concept-toeslag

2014 - 2016

-0.1 kg

+ 0.7 %

+ 1.4 mm

-1.0 mm

+ € 4.10

Resultaatverbetering Reudink-klanten 2014 - 2016

Gericht sturen op verbetering

Door de gegevens van Karkasanalyse te koppelen aan de technische cijfers en de verstrekte voeders zijn we in staat geweest om zowel spier- als spekdikte te verbeteren.  Door te sturen in voerschema’s, inzet van de best passende voeders én scherp te zijn op de afleverstrategie. Tevens gebruiken we deze gegevens om onze voeders continu door te ontwikkelen. Gevolg: minder spreiding in aflevergewicht, een hoger vleespercentage en een hogere concepttoeslag.

Ook deelnemen?

Steeds meer biologische varkenshouders nemen deel aan Karkasanalyse en stellen hun technische resultaten beschikbaar. Zo krijgen we steeds meer informatie om onze voeders en adviezen en daardoor úw resultaten verder te verbeteren. Heeft u ook belangstelling? Vraag dan uw varkensspecialist naar Karkasanalyse.