Zoeken
koeien in de weibiologische varkenskoeien1pluimvee nieuw 3varkens1koeien in de wei 2biologische legpluimvee

02-06-2021

Waarde toevoegen in de kringloop met de biologische voeders van Reudink

Logo Reudink

Wat is mijn rol in de kringloop? Een vraag waar u zich, als veehouder of als andere speler in de voedselketen, mee bezig houdt. Als Reudink dragen wij ook ons steentje bij aan een duurzame biologische veehouderij. De zorg voor mens, dier en omgeving staat centraal in ons handelen. Dit ziet u terug in ons logo dat de kringloop symboliseert, waarbij de punt op de letter i staat voor de zon die haar licht en energie laat schijnen op de aarde. De dieren staan voor de diersectoren waarin we actief zijn.

Trots op bio-boeren

We zijn trots op de biologische veehouderij waarin we samen met onze klanten elke dag groeien en mooie resultaten behalen. Samen met de bio-veehouder realiseren we resultaat op het erf in de vorm van een goed en duurzaam rendement, een gezonde veestapel en een hoge efficiëntie. Dit doen we door het aanbieden van Total Feed-oplossingen welke verder reiken dan enkel voeders en waarmee we een bijdrage leveren aan het sluiten van de kringloop. Ons team van specialisten ondersteunt de bio-veehouder bij de gehele bedrijfsvoering middels een regionale, klantgerichte aanpak. We denken mee en bieden maatwerk om bedrijfsspecifieke doelstellingen te behalen.

Onze kennis, advisering en ervaring in de sector maakt Reudink tot dé contactpersoon van de boer, want: ‘Bio-veehouderij is een uitdaging’ en dat weten wij als geen ander. Wij geloven in win-win, partnerschap. Samen gaan we de uitdaging aan en zijn we trots op bio-boeren en de bio-sector.

Biologische veehouderij

Hoe dragen wij bij aan het sluiten van de kringloop?

  • Door ondersteuning op teelt van eigen (ruw)voer. We geven advies op teeltplannen en optimale aansluiting bij het bedrijfseigen rantsoen, met als doel: “Meer melk uit ruwvoer”.
  • Door ons concept HomeMixxing waarin wij biologische pluimvee- en varkenshouders die zelf mengen ondersteunen in het optimaliseren van de voeding met eigen of aangekochte grondstoffen.
  • Door de verwerking van zoveel mogelijk reststromen uit de humane sector in onze voeders, maar ook rechtstreekse levering op het boerenerf.
  • Door het toepassen van fermentatie in de bio-sector om de voedingswaarde maximaal te benutten, verliezen te voorkomen en een positieve impuls te geven aan de diergezondheid. (Kijk onze online workshop over fermentatie in de bio-sector gedurende de BioKennisWeek terug via deze link)

Klantervaring – Joost van Alphen van bio-varkenshouderij Alpeko

De bio-varkenshouderij levert een rijke bijdrage aan de kringloop middels het gebruik van restproducten uit de humane voedingsindustrie. De kringloopgedachte volgens Joost luidt als volgt: “Niets gebruiken wat opraakt. Alles wat men gebruikt of produceert moet ergens hergebruikt kunnen worden”. Vanuit deze gedachte voert hij zijn varkens 80% restproducten waaronder sojamelk en biologisch tarwezetmeel. Zijn doel? Dit percentage ophogen naar het hoogst haalbare en zo de kringloop verder sluiten. “Reudink ondersteunt ons hier goed in met advies en het optimaal inpassen van de gewenste restproducten in de voersamenstelling”, vertelt Joost.

Reudink voeders

Wilt u meer weten?