Zoeken
koeien in de wei 2koeien in de weikoeien1

Gipsmeststof voor betere gewasopbrengst

kalkbemesting

Speciaal voor de biologische landbouw en de stimulatie van een hogere eiwitopbrengst en eiwitkwaliteit van uw gewassen, heeft Reudink heeft de biologische gipsmeststof met zwavel: Calci-blend S. 

Calci-blend S

Calci-blend S is een meststof voor toepassing in de biologische landbouw. Het product bevat zowel calcium als zwavel in goed opneembare vorm. De samenstelling ziet er als volgt uit: 28% Ca (CaO) en 16% S (CaSO4).

Goede zwavelvoorziening, bron van calcium

Zwavel is een onmisbaar element voor de vorming van enkele essentiële aminozuren (methionine en cysteïne). Een goede zwavelvoorziening zorgt voor een betere eiwitkwaliteit en veelal ook een betere (eiwit)opbrengst. De behoefte aan zwavelbemesting is hoger naarmate de stikstofbeschikbaarheid hoger is, de bodem kouder is en naarmate meer eiwit wordt geproduceerd. Zo stelt bijvoorbeeld klaver hogere eisen aan een goede zwavelvoorziening. Calci-blend S voorziet uitstekend in deze behoefte. Door 100-150 kg Calci-blend S per hectare te strooien kan een goede zwavelvoorziening (voor de 1e snede >20 kg S, 50 kg SO3, per hectare) worden gegarandeerd. Bijkomend voordeel is dat Calci-blend S naast een goede zwavelbron ook calcium bevat, wat voor de bodem en het gewas noodzakelijk is. Calcium is nodig voor een goede bodemstructuur en CEC-bezetting. Daarnaast is calcium een belangrijke voedingsstof voor stikstofbindende gewassen als klaver.

Versterkte werking

De humus- en fulvozuren en de sporenelementen in Calci-blend S versterken de werking van gips en meststoffen. Dat zorgt voor:

  • Verbetering van de opname van voedingsstoffen uit de bodem. Vooral fosfor, zwavel en koolstofdioxide.
  • Verbetering van de bodemstructuur. 
  • Versnelling en verbetering van de groei van planten. 
  • Vermindering van de kans op ziektes. 
  • Vermindering van de behoefte aan koolstofdioxide.

Meer weten of bestellen?

Heeft u interesse in de meststof Calci-blend S? Neem dan contact op met onze klantenservice via tel. 088 – 024 81 65 of bel uw Reudink-specialist. Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact op met u.

Contactformulier Calci-blend S

  1. Lees in ons privacy statement hoe ForFarmers omgaat met uw persoonsgegevens