Zoeken
koeien in de wei 2koeien in de weikoeien1

Biologische melkvee: Transitievoeders

Koe met kalf

Koeien die probleemloos afkalven, een goede biestkwaliteit produceren én gezonde, vitale kalveren geven; dat wil iedere melkveehouder. Een soepele transitieperiode is de basis voor een gezonde start, een optimale melkproductie en een goede vruchtbaarheid. De Transitieaanpak van Reudink staat voor een voorspelbaar resultaat en meer werkplezier. Kortom, een gezonde start voor koe en kalf!

Transitiefase: de belangrijkste fase

De transitieperiode bestaat uit de droogstand, het afkalven en de start van de nieuwe lactatie. Het is de belangrijkste periode in de productiecyclus van de koe. Juist in deze fase ontstaan de meeste problemen bij de koe, die u met een goede aanpak sterk kunt verminderen. Met voeders die afgestemd zijn op de specifieke nutritionele behoeften van de koe en een transitieaanpak afgesteld op uw bedrijf zorgt u voor:

  • Probleemloos afkalven
  • Goede uiergezondheid
  • Optimale biestproductie
  • Vlotte opstart melkproductie
  • Vitale, gezonde kalveren

Transitievoer: voor afkalfgemak en een gezonde start

Transitievoer melkvee

De transitieperiode staat in het teken van veel veranderingen voor de koe. Tijdens de close up-periode is een hoge eiwitkwaliteit en een passend aanbod van vitaminen en mineralen in het voer van groot belang voor een goede biestkwaliteit en weerstand van de koe. De Transitiebrok van Reudink is afgestemd op deze behoefte en samen met een juiste voertoepassing verkleint dit de kans op melkziekte, ketose, uier- en baarmoederontsteking. De Transitievoeders maken het rantsoen compleet met de juiste kwaliteit energie en eiwit, maar ook met de passende mineralen, spoorelementen en vitamines. Uw koeien kalven gemakkelijk af en geven rijke, hoogwaardige biest boordevol afweerstoffen voor het kalf, zodat de waardevolle natuurlijke weerstand geborgd is.

Fresh Cow-voer: voor gezonde, vruchtbare koeien met hoge (levens)productie

Fresh Cow voer

Voor de verse koeien is een hoog niveau aan glucogene energie belangrijk om snel uit de negatieve energiebalans te komen. Een hoog gehalte aan Omega 3-vetzuren, extra vitamine E en β-caroteen stimuleren de vruchtbaarheid. De Fresh Cow-brok van Reudink zorgt voor een vloeiende opstart na het afkalven, verkleint de kans op ketose en heeft een positieve invloed op de vruchtbaarheid.

Meer weten of bestellen?

Neem contact op met uw biologisch melkveespecialist voor een optimale aanpak van de transitiefase voor uw melkvee. Via onze Klantenservice kunt u de transitievoeders bestellen via tel. 088 – 024 81 65. Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact op met u.

Contactformulier Transitievoeders melkvee

  1. Lees in ons privacy statement hoe ForFarmers omgaat met uw persoonsgegevens