Zoeken
biologische legpluimveepluimvee nieuw 3

Biologisch opfokvoer: gezonde start voor opfokhennen

Opfokhennen

Start een nieuwe ronde met een sterk en uniform koppel jonge hennen. Met de Reudink opfokvoeders geeft u ze een gezonde start. Een goede voeropname en een optimale darmgezondheid zijn de sleutel tot succes. Zo zorgt een goede darmgezondheid voor een sterke opfokhen en een uniformer koppel. En dat is de belangrijkste basis voor een duurzame productie.

De Reudink opfokvoeders zorgen voor

  • Gezonde groei door juiste energie/eiwit-balans.
  • Mooi verenkleed en een deken van dons in de ruifasen door hoogwaardige eiwitbronnen.
  • Uitstekende maag-darmgezondheid door toevoeging specifieke vezels, zuren en gistcelwanden.
  • Droge mest door juiste vezelbronnen.

Van een goede start profiteert de hen haar leven lang!

Voor elke fase het juiste opfokvoer

Het opfokprogramma bestaat uit vier fasen. Het lichaamsgewicht van de hennen bepaalt het overschakelmoment naar de volgende voersoort. Vraag uw opfokorganisatie naar het juiste gewichtsschema voor uw opfokhennen. De leeftijd van de hen is daarbij een richtlijn. Daarnaast is het advies om niet te schakelen in kritische perioden zoals de 1e rui rond 6/7 weken of entingen op circa 12 weken leeftijd. Vanwege verschil in voeropnamecapaciteit, ras, huisvesting en/of gezondheid van de koppel heeft u vanaf fase 2 de keuze
tussen de Optima-, Maxima- of Vital-lijn. Hiermee kan iedere hen, ongeacht groei of voeropname, de gewenste doelstellingen bereiken mét focus op darmgezondheid. Daarnaast levert Reudink desgewenst voeders op maat, aanvullende voeders of voeders passend bij een bepaald marktconcept.

Meer weten of bestellen?

Neem contact op met uw biologisch legpluimveespecialist voor de juiste keuze uit onze opfokvoeders. Via onze Klantenservice kunt u de opfokvoeders bestellen via tel. 088 – 024 81 65. Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact op met u.

Contactformulier Opfokvoeders legpluimvee

  1. Lees in ons privacy statement hoe ForFarmers omgaat met uw persoonsgegevens