Zoeken
biologische varkens biologische varkens

Varkens

Biologisch boeren is topsport, dat geldt zeker voor de varkenshouderij. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen het biologisch uitgangspunt, de klantwaarde en de economie.

De dieren beschikken over veel ruimte, zowel in de stallen als deels in de uitloop buiten. Verder wordt er veel met stro gewerkt en krijgen de dieren ruwvoer verstrekt. Dit alles voor hun welzijn. Maar het is ook arbeidsintensief en de bouwkosten zijn in een aantal gevallen hoog. Verder zijn biologische voeders nog steeds duurder dan de gangbare varianten. Het is dus zaak ook de productiviteit en daarmee het rendement te bewaken. Duurzaam rendement noemen we dat bij Reudink.

Specialistische adviseurs
Om klanten volledig te ondersteunen bij het behalen van een duurzaam rendement hebben we adviseurs gespecialiseerd in de varkenshouderij. Belangrijke aandachtsgebieden zijn de kraamstalperiode, het spenen van de biggen en de karkaskwaliteit van de vleesvarkens.

Naast kennis over varkensvoeding hebben de adviseurs ook verstand van managementzaken. Voor bestaande bedrijven betekent dit praktische adviezen in de stal die ondersteunen bij het realiseren van een duurzaam rendement.