Bent u klaar voor 100% bio?

Op 1 januari 2022 treedt de nieuwe EU bio-verordening in werking. Deze wijziging in de bio-wetgeving beïnvloedt de biologische productie op uw bedrijf en ook de productie van ons biologische veevoer. Dit roept ongetwijfeld vragen op. Wat verandert er specifiek voor uw bedrijf? Hoe komt de nieuwe voersamenstelling eruit te zien? Hoe worden voerkwaliteit en dierprestaties gewaarborgd? En welke gevolgen heeft dit voor het economisch resultaat?

Wij kunnen deze vragen beantwoorden. Reudink heeft jarenlange ervaring met 100% biologisch voer. In het afgelopen jaar heeft Reudink de toepassing van verschillende biologische grondstoffen onderzocht en de voersamenstelling in lijn met de nieuwe bio-wetgeving aangepast. Zo kunnen wij u ook in 2022 ontzorgen door kwalitatief veevoer te leveren voor een optimaal bedrijfsresultaat.

Kennis
100procent bio Header 2048 1024 px - Reudink Nederland

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen in veevoer?

Vanaf 1 januari 2022:

  1. Moet het veevoer voor bepaalde diergroepen 100% biologisch zijn en wordt het toegestane aandeel grondstoffen van niet-biologische oorsprong (was 5%) verder ingeperkt.
  2. Moet minstens 30% van het voer uit de regio afkomstig zijn.
  3. Mag maximaal 25% van het rantsoen uit grondstoffen in omschakeling bestaan (tenzij het uitsluitend van eigen bedrijf komt).


Meer informatie

*Let op: de wijzigingen hebben met name betrekking op de varkens- en pluimveesector. Er is sprake van een diergroep-specifieke invulling van bovenstaande wijzigingen. Vraag het uw specialist.

Ons advies: maak een bedrijfsspecifiek plan

Onze sectorspecifieke bio-specialisten zijn goed op de hoogte van de nieuwe bio-verordening. Zij kunnen u uitleggen wat de nieuwe bio-wetgeving voor uw bedrijf betekent. In plaats van een algemeen advies bieden wij u een maatwerk-oplossing in de vorm van een specifiek bedrijfsplan waarin we niet alleen de voerstrategie, maar ook de resultaten en kosten inzichtelijk maken.

Heeft u vragen over huisvesting? Of twijfelt u over het doen van een investering? Ook met vragen over de algemene bedrijfsvoering kunt u bij onze specialisten terecht. Zo maken we ons gezamenlijk klaar voor 100% bio en bieden we u de handvatten om weloverwogen keuzes te maken met het oog op de toekomst.

Disclaimer: Dit artikel is geschreven op basis van de bekende informatie op het moment van schrijven. We gaan ervan uit dat dit niet meer wordt gewijzigd. De meest recente besprekingen kunnen hier echter verandering in brengen. Houd daarom de actualiteit met betrekking tot wet- en regelgeving van de officiële instanties in de gaten.

Grondstoffen 800 800 px
Deel dit artikel

Plan een afspraak met uw specialist

Wilt u een afspraak inplannen om te sparren over een optimaal bedrijfsplan voor uw situatie? Uw specialist licht dit graag toe bij u aan de keukentafel. Voor algemene vragen over de nieuwe bio-wetgeving kunt u ook contact opnemen met onze klantenservice. Reudink staat voor u klaar!