Geschiedenis

1928

De familie Reudink koopt wat in Lochem bekend staat als ‘de molen van Reudink’. Deze voormalige windmolen bouwen ze om tot veevoersilo.

Oude molen internet aangepast

1970

In de jaren ‘70 starten de broers Jan en Henk Reudink als één van de eersten met de productie van en handel in biologisch veevoer. Zo ontstaat het merk Reudink; een begrip in de biologische landbouw.

Lochem geschiedenis oude fabriek aangepast

1992

Reudink gaat een partnerschap met Bioland aan (later ook met Naturland, Biokreis en Demeter)

Verbanden samenwerking grijze achtergrond 2

1998

De broers Reudink verkopen het bedrijf aan UTD dat later fuseert met Hendrix. De productie wordt overgeheveld naar Boxmeer. Reudink wordt onderdeel van Hendrix-UTD (Nutreco).

Reudink oude logo aangepast

2002

ABCTA (vanaf 2005 onder de naam ForFarmers) start met de productie van biologisch veevoer onder de naam Eureka in Harreveld. Een aantal mensen die destijds begonnen in Harreveld werken nu nog bij Reudink zoals we dat vandaag de dag kennen.

Voer geschiedenis

2012

Hendrix UTD – en daarmee Reudink – wordt overgenomen door ForFarmers. De biologische productie keert terug naar Lochem. De voormalig Hendrix UTD-fabriek aan de Kwinkweerd 5 wordt omgebouwd tot biologische productielocatie onder de oer-Lochemse naam Reudink. De integratie van ForFarmers Eko (voormalig Eureka) en Reudink begint. Zo ontstaat binnen ForFarmers de biologische dochteronderneming Reudink.

Opening locatie Reudink Lochem

2013

De eerste voerproductie en levering vanuit Lochem onder de naam Reudink is een feit.

Brokken uit pers header verkleind

2017

Reudink verplaatst een deel van haar productie naar Duitsland. De productie van voeders voor de concepten Bioland, Naturland en Biokreis gebeurt sindsdien vanaf de gespecialiseerde productielocatie van Biomühle Hamaland in Gescher (Noordrijn-Westfalen, Duitsland).

Gescher loonproductie

2018

Overname Van Gorp Biologische Voeders. Hiermee wordt de positie van Reudink in de markt versterkt en kan worden voldaan aan de toegenomen vraag naar biologisch veevoer.

Van Gorp grijze achtergrond 2

2020

Internationale ambitie. Reudink is inmiddels actief in 5 landen; Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Polen.

Actief in Europa landen aangepast

2023

Op zaterdag 1 juli 2023 was het exact 10 jaar geleden dat we het eerste biologische voer produceerden en uitleverden vanaf de huidige locatie in Lochem onder de naam Reudink. Zoals deze tijdlijn laat zien, is Reudink echter al veel langer actief in de bio-sector.

Reudink web Featured link Custom item 600 300 px

2024

Reudink begint met loonproductie bij Mischfutter Werke Mannheim GmbH in Zuid-Duitsland.

Web klein mifuma geschiedenis