Legpluimveevoer

Ga voor gezonde hennen die het voer optimaal benutten. En een duurzame productie van biologische eieren die bij jouw bedrijf past. Het juiste voer op het juiste moment zorgt ervoor dat de hennen top presteren. Voor ons staat de nutriëntbehoefte van het dier in de verschillende productiefases centraal. Zo behaal jij een duurzaam rendement.

Kippen vreten

Onze legpluimveeaanpak in 5 pijlers

 • Doelgericht
  Jouw bedrijfsdoelstellingen staan centraal. Voor iedere doelstelling - ongeacht de combinatie van bedrijfsspecifieke omstandigheden, rassenkeuze en strategie - is er een passende aanpak.
 • Goed voer
  We bieden diverse voerreeksen. Ook is maatwerk mogelijk. Afhankelijk van jouw bedrijfsdoelstellingen is er een passende voerstrategie. Ga voor optimale voerwinst of juist voor extra ondersteuning van diergezondheid.
 • Optimale structuur
  Door het unieke productieproces zijn we in staat constant, goed, structuurrijk voer te maken. Ons legpluimveevoer heeft een optimale fractieverdeling die ontmenging en selectieve opname minimaliseert. Voor structureel beter resultaat.
 • Gezonde leghennen
  Wij geloven dat gezonde leghennen het beste presteren. Met uitgebalanceerde voeding leg je de basis voor gezonde dieren met goede legprestaties.
 • Praktisch advies
  Onze pluimveespecialisten zijn op de hoogte van de nieuwste kennis over zowel voer, maar ook marktontwikkelingen en bedrijfsmanagement. Zij vertalen dit naar een praktisch, klantspecifiek advies.

Wat levert ons legpluimveevoer jou op?

 • Vitale, gezonde leghennen 
 • Goede vertering
 • Veel sorteerbare eieren
 • Optimaal en voorspelbaar technisch resultaat
 • Maximaal rendement
Reudink website Visuals with content left 1000 1000 px 3

Voerreeksen

Maxima klein 760 500 px - Reudink Nederland
Met de Maxima voerreeks kies je voor maximale dierprestaties, voerbenutting en bijsturing van de conditie van jouw leghennen.
Optima klein - Reudink Nederland
Met de Optima voerreeks kies je voor een allround pluimveevoer waarmee je streeft naar een optimale voerwinst.
Prima klein - Reudink Nederland
Met de Prima voerreeks krijg je een goed voer voor een scherpe prijs.
Vital klein - Reudink Nederland
Met de Vital voerreeks bied je extra ondersteuning bij een verminderde gezondheid van de dieren.

EasyStart: hét nieuwe startvoer van Reudink

De eerste 13 weken van de leg bepalen grotendeels het resultaat van een koppel. Voor een makkelijke en veilige opstart heeft Reudink daarom de EasyStart ontwikkeld. Een startvoer gericht op een optimale diergezondheid en voeropname. De EasyStart ondersteunt de hen in het meest kritische gedeelte van deze opstartperiode – rond 20-25 weken leeftijd – zo breed mogelijk op maag-, darm- en levergezondheid. Dit startvoer speelt in op de verschillende behoeften van IEDERE hen in deze periode.

Split Feeding

Met het voerconcept Split Feeding verlaag je de voerkosten, realiseer je langer en meer eerste soort eieren en verbeter je zo het rendement op jouw legpluimveebedrijf. Zijn gezondheid en duurzaamheid voor jou van belang, dan is Split Feeding een goede keuze.

Split feeding eieren met voer

HomeMixxing

HomeMixxing is dé voeroplossing voor veehouders die zelf veevoer mengen. Dit voerconcept biedt concreet resultaat: een verbeterd rendement, een hoge efficiëntie en gezonde dieren, waarmee je bovendien bijdraagt aan het verder sluiten van de kringloop. Kies jij ook voor het inzetten van – eigen of regionaal geteelde – enkelvoudige grondstoffen op jouw bedrijf?

Voerconcept homemixxing

"Vanuit de kringloopgedachte stimuleren wij het voeren van eigen geteelde of regionaal aangekochte grondstoffen."

Bekijk het assortiment
Duurzaamheid graanveld

Vragen of bestellen?

Heb je vragen over ons assortiment legpluimveevoer of wil je voer bestellen? Neem dan contact op met een van onze pluimveespecialisten of met onze klantenservice. Wij helpen je graag met een rantsoenberekening afgestemd op jouw bedrijf en doelstellingen.