Varkens

Uitgebalanceerd varkensvoer is de basis voor gezonde zeugen, biggen en vleesvarkens met de beste dierprestaties

Varkens sectorpagina header - Reudink Nederland

Belangrijke aandachtsgebieden voor zeugen zijn de opfok, dracht en kraamstalperiode. Voor biggen is dat de speenperiode. En voor vleesvarkens is de karkaskwaliteit van belang. In de voersamenstelling houden we daarom rekening met de leeftijd of fase waar het dier zich in bevindt. Zo streven we naar een optimale voerbenutting en behaal jij een duurzaam rendement. Reudink biedt een uitgebreid assortiment aan biologisch varkensvoer met passende begeleiding. Onze varkensspecialisten staan voor je klaar.

Assortiment biologisch varkensvoer*

Zeugenvoer
Biggenvoer
Vleesvarkenvoer
HomeMixxing
Assortiment zeugen
Assortiment biggen
Assortiment vleesvarkens
Homemixxing Assortiment

Zeugenvoer

Ga voor zeugen in topconditie die gezond doorgroeien en zorgen voor vitale biggen. Het juiste voer op het juiste moment zorgt ervoor dat de zeugen optimaal presteren. Door te sturen op voerwinst en goed beenwerk komen ze de kraamstalperiode uitstekend door met een hoge melkgift.

Assortiment zeugenvoer

Biggenvoer

Een goede start voor jouw biggen begint in de kraamstal. Aan het einde van de zoogperiode daalt de melkgift van de zeug, terwijl de behoefte van de big aan voeding toeneemt. In onze voerreeksen stemmen we de voersamenstelling en voergift gedurende de zoogperiode voor zowel zeug als big op elkaar af.

Assortiment biggenvoer

Vleesvarkenvoer

Een optimale voerbenutting en gezonde, uniforme groei van jouw vleesvarkens begint bij een uitstekende maagdarmgezondheid van de dieren. Wanneer maag en darm optimaal functioneren, verteert het varken het voer het beste. Ook is er in het voer aandacht voor een goede mestconsistentie en de karkaskwaliteit.

Assortiment vleesvarkenvoer

HomeMixxing

HomeMixxing is dé voeroplossing voor veehouders die zelf veevoer mengen. Dit voerconcept biedt concreet resultaat: een verbeterd rendement, een hoge efficiëntie en gezonde dieren, waarmee je bovendien bijdraagt aan het verder sluiten van de kringloop. Kies jij ook voor het inzetten van – eigen of regionaal geteelde – enkelvoudige grondstoffen op jouw bedrijf?

Ontdek HomeMixxing

*Onze producten zijn verkrijgbaar in bulk en in kleinere hoeveelheden: big bag, big box en zakgoed (20 kg).

Voerproeven

Sinds 1 juni 2021 werkt Reudink samen met Exterkate Biologische Varkenshouderij om voerproeven te doen. Het is een deels gesloten biologisch varkensbedrijf met plek voor 170 zeugen. Er worden voerproeven gedaan bij de biggen, zeugen en vleesvarkens. Met de kennis die we opdoen tijdens deze proeven, worden onze voeders verder geoptimaliseerd en kunnen onze specialisten jou nog beter adviseren op het erf. Bovendien dragen we met deze kennis bij aan de ontwikkeling van de biologische (veehouderij)sector.

Proefbedrijf

Fermentatie varkensvoer

Kies jij voor gefermenteerd voer voor jouw varkens? Dit heeft vele voordelen; een betere benutting van de voedingsstoffen, het positieve effect op de maag- en darmgezondheid van de dieren, maar ook een mogelijke rendementsverbetering op jouw bedrijf. In de biologische varkenshouderij wordt fermentatie met name toegepast bij het inkuilen of door het gebruik van een mini-fermentor.

Ruwvoer en teelt kuil

Persoonlijk advies

Onze voeroplossingen zijn onlosmakelijk verbonden met passend advies door sectorspecifieke bio-specialisten. Of je nu vragen hebt over voeding, meer wilt weten over huisvesting, of begeleiding nodig hebt bij fermentatie. Onze specialisten staan zij-aan-zij met onze klanten en zetten zich vol passie in voor de biologische veehouderij.

Varken in modderpoel header
Specialiteiten select brokken persen
Vleesvarkens header