Bemesten

Biologische zwavelmeststof GranuGips

Stimuleer een hogere eiwitopbrengst en -kwaliteit van jouw gewassen met de biologische zwavelmeststof GranuGips. Dit product is speciaal bedoeld voor toepassing bij de 1e (en evt. 2e) snede in de biologische landbouw. Het is SKAL-gecertificeerd en pH neutraal. GranuGips heft het zwaveltekort van het gewas op met een hogere ruw eiwit (RE) opbrengst als gevolg. Dit komt enerzijds door een hoger RE-gehalte en anderzijds door een hogere drogestofopbrengst.

Granu Gips in hand

Samenstelling GranuGips

GranuGips bevat zowel calcium als zwavel in goed opneembare vorm. Het aandeel zwavel zorgt voor een efficiëntere omzetting van o.a. stikstof. Dit stimuleert de vitale groeifuncties die onmisbaar zijn voor de vorming van bladgroen en eiwit. Dankzij de calcium behaal je een maximaal rendement aan voedingsstoffen uit de bodem en de bemesting.

De samenstelling: 28% Ca – calcium (40% CaO) en 20% S – zwavel (50%SO3). GranuGips is verkrijgbaar in BigBags van 600kg. Het is een granulaat die gemakkelijk aan te wenden is middels een pendel- of centrifugaalstrooier.

Bemesten

Wat levert onze zwavelmeststof jou op?

  • Het grotere aandeel zwavel in GranuGips (20% i.p.v. 16% bij bijvoorbeeld Calci-Blend S) zorgt ervoor dat je 20-30% minder hoeft te strooien om hetzelfde effect aan zwavelbemesting als bij andere meststoffen te bereiken.
  • GranuGips is de meest harde en ronde gipskorrel die je kunt krijgen. Daardoor is het beter (en breder) strooibaar en geeft het minder stof. Zo bespaart het jou werk!
  • GranuGips heeft meer effect dan reguliere gips. Dit komt omdat het bestaat uit extra fijne gipsdeeltjes die zorgen voor veel contactwerking en snelle oplosbaarheid. Ook bestaat GranuGips uit een soort gips dat sneller oplost in water dan vergelijkbare producten. De bodem en de plant nemen de calcium daardoor sneller op.
  • Met GranuGips kun je de bodemstructuur verbeteren door Calcium aan de bodem toe te voegen terwijl het de pH niet verhoogd. Dit komt met name op kleigronden goed van pas.

"Met GranuGips hef je het zwaveltekort in het voorjaar op door slechts 75-125 kg per hectare te strooien. En je verbetert tegelijkertijd de bodemstructuur."

Bemesten trekker header

Vragen of bestellen?

Heb je vragen over de biologische zwavelmeststof GranuGips of wil je bestellen? Neem dan contact op met jouw specialist, dealer of onze klantenservice. Wij helpen je graag.