Bemesten

Biologische zwavelmeststof GranuGips

Stimuleer een hogere eiwitopbrengst en -kwaliteit van jouw gewassen met de biologische zwavelmeststof GranuGips. Dit product is speciaal bedoeld voor toepassing bij de 1e (en evt. 2e) snede in de biologische landbouw. Het is biologisch toegelaten en pH neutraal. 

Granu Gips in hand

Samenstelling GranuGips

GranuGips bevat zowel calcium als zwavel in goed opneembare vorm. Het aandeel zwavel zorgt voor een efficiëntere omzetting van o.a. stikstof. Dit stimuleert de vitale groeifuncties die onmisbaar zijn voor de vorming van bladgroen en eiwit. Dankzij de calcium behaal je een maximaal rendement aan voedingsstoffen uit de bodem en de bemesting.

De samenstelling: 28% Ca – calcium (40% CaO) en 20% S – zwavel (50%SO3). GranuGips is verkrijgbaar in BigBags van 600kg. Het is een granulaat die gemakkelijk aan te wenden is middels een pendel- of centrifugaalstrooier.

Wat levert GranuGips op?

  • Meer eiwit per hectare (gras)land
  • Een betere kwaliteit eiwit
  • Minder werk en kosten
  • Verbetering van de bodemstructuur


Meer en kwalitatief beter ruw eiwit met GranuGips

GranuGips heft het zwaveltekort van het gewas op met een hogere ruw eiwit (RE) opbrengst als gevolg. Dit kun je terugzien in zowel een hogere drogestofopbrengst als een hoger RE-gehalte van je 1e (en evt. 2e) snede.

Melkkoeien hebben voor hun melk en eiwitproductie de juiste afstemming van energie en eiwit nodig. GranuGips zorgt ervoor dat er meer methionine en cysteïne, de voor de melkkoe meest beperkende aminozuren, gemaakt wordt door de plant. Met andere woorden; GranuGips verbetert ook de kwaliteit van jouw gras. Zodat de koe (en jij) met minder soya aanvoer toe kunnen.

Bemesten

Wat maakt GranuGips bijzonder?

  • Het grotere aandeel zwavel in GranuGips zorgt ervoor dat je 20-30% minder hoeft te strooien om hetzelfde effect aan zwavelbemesting te bereiken.
  • GranuGips is een goed harde en mooi ronde gipskorrel. Daardoor is het beter (en breder) strooibaar en geeft het minder stof. Dat bespaart jou werk, diesel en dus CO2 uitstoot.
  • Met GranuGips verbeter je tevens de bodemstructuur. Je voegt goed oplosbaar Calcium toe zonder de pH te verhogen.
  • GranuGips bestaat uit extra fijne gipsdeeltjes die zorgen voor veel contactwerking en snelle oplosbaarheid. Daarnaast bevat GranuGips een soort gips dat sneller oplost in water dan vergelijkbare producten. De bodem en de plant nemen de calcium daardoor sneller op.

"Met GranuGips hef je het zwaveltekort in het voorjaar op door slechts 75-125 kg per hectare te strooien. En je verbetert tegelijkertijd de bodemstructuur."

Bemesten trekker header

Vragen of bestellen?

Heb je vragen over de biologische zwavelmeststof GranuGips of wil je bestellen? Neem dan contact op met jouw specialist, dealer of onze klantenservice. Wij helpen je graag.