Pluimvee

Uitgebalanceerd pluimveevoer is de basis voor een gezonde en duurzame productie van biologische eieren en biologisch kippenvlees

Header bruine kipp - Reudink Nederland

Met het juiste voer op het juiste moment realiseer je een gezonde, hoge levensproductie en een duurzaam rendement op jouw bedrijf. Daarom biedt Reudink een uitgebreid assortiment aan biologisch pluimveevoer met passende begeleiding. Onze pluimveespecialisten staan voor je klaar.

Assortiment biologisch pluimveevoer*

Legpluimveevoer
Opfokvoer
Vleespluimveevoer
Kip in gras assortiment legpluimveevoer
Kuiken opfok
Vleeskuikenvoer assortiment

Legpluimveevoer

Ga voor gezonde leghennen die het voer optimaal benutten. De juiste voeding beïnvloedt diergezondheid en legprestaties. We kijken naar de nutriëntbehoefte van het dier in de verschillende productiefases. Daarbij houden we rekening met hoe de specifieke grondstoffen zich in het dier gedragen. Goed voer met passend advies: zo behaal jij een duurzaam rendement.

Assortiment legpluimveevoer

Opfokvoer

Start een nieuwe ronde met een sterk en uniform koppel jonge hennen. Dat is de belangrijkste basis voor een duurzame productie. Een goede voeropname en een optimale darmgezondheid zijn de sleutel tot succes. Met ons opfokvoer geef je de hennen een gezonde start en behaal je een duurzaam rendement.

Assortiment opfokvoer

Vleespluimveevoer

Voorzie in de behoeften van jouw vleespluimvee. Met het juiste voer op het juiste moment stimuleer je de ontwikkeling van een gezond darmstelsel, zorg je voor een goede groei bij de dieren en draag je bij aan goede vleeskwaliteit. Zo behaal je de beste dierprestaties en een voorspelbaar resultaat.

Assortiment vleespluimveevoer

*Onze producten zijn verkrijgbaar in bulk en in kleinere hoeveelheden: big bag, big box en zakgoed (20 kg).

Wist je dat we ook biologisch voer voor dubbeldoelkippen en kalkoenen produceren? Ook daarbij kijken we specifiek naar de behoeften van de dieren. Maatwerk is mogelijk.

Voerconcept split feeding
Voerconcept homemixxing

Optimale structuur voor de beste prestaties

In de pluimveesector is structuurrijk voer essentieel vanwege de bouw van het verteringsstelsel van de kip. De spiermaag van de kip is de motor van de vertering. Deze heeft structuurrijke deeltjes nodig om goed te functioneren. De productie hiervan is een vak apart. Door een uitgekiende voersamenstelling (juiste voederwaardering en voeren naar behoefte van het dier) in combinatie met een uniek productieproces, produceert Reudink pluimveevoer met een optimale structuur voor de beste prestaties.

Productie pluimveevoer Reudink

Drinkwater: een onderschat nutriënt

Schoon en vers drinkwater is enorm belangrijk. Water is een essentieel, maar vaak onderschat, nutriënt voor pluimvee. Drinkt een kip of kuiken niet genoeg, dan zal deze ook niet genoeg vreten. Voor leghennen heeft de waterkwaliteit ook een enorme invloed op de kwaliteit van de eieren. Een ei bestaat immers voor 65% uit water. Daarnaast speelt lichaamsvocht bij zowel leghennen als vleeskuikens een grote rol bij het reguleren van de lichaamstemperatuur en de vertering. Onze specialisten ondersteunen je graag met tools – zoals de flowmeter – en kennis op het gebied van waterkwaliteit.

Flowmeter

"Wees je bewust van het belang van schoon en vers drinkwater voor pluimvee. Voorkom problemen met onze praktische tips."

Tips drinkwaterkwaliteit
Drinkwater vleespluimvee 2

Samenwerking broederijen en opfokbedrijven

Een goede start is essentieel voor een gezonde, lange levensduur van de kippen. Dit begint al in de opfok. Daarom biedt Reudink een specifiek assortiment opfokvoer gebaseerd op de behoefte van de opfokhen. In nauwe samenwerking met broederijen en opfokbedrijven – aan wie we ons opfokvoer leveren – dragen we bij aan het grootbrengen van een robuuste hen die klaar is voor de legperiode. De focus ligt op jeugdgroei, karkasontwikkeling en de ontwikkeling van de voeropnamecapaciteit. We verzorgen een optimaal voerschema zonder voerwisselingen tijdens ruistadia of entingen.

Kuikens opfok

Persoonlijk advies & tools

Onze voeroplossingen zijn onlosmakelijk verbonden met passend advies door sectorspecifieke bio-specialisten. Of het nu gaat over voeding, wormdruk beheersing, of de instellingen voor een optimaal (zomer/winter) stalklimaat. Onze specialisten staan zij-aan-zij met onze klanten en zetten zich vol passie in voor de biologische veehouderij.

PoultryPlan

Het managementsysteem PoultryPlan geeft betrouwbaar inzicht in de technische en economische kengetallen van jouw bedrijf. Deze tool verzamelt en analyseert automatisch gegevens vanuit de stalcomputer(s) en software (voer- en klimaatsystemen) op jouw bedrijf. Zo vergelijk je resultaten van koppels onderling en kun je jouw resultaten vergelijken met die van collega-pluimveehouders. Jouw specialist kan je te allen tijde – ook op afstand – voorzien van passend advies. Til jouw management en productieresultaten ook naar een hoger niveau.

Poultry Plan webpagina pluimvee