Uitgebalanceerd geitenvoer is de basis voor een gezonde en duurzame productie van biologische geitenmelk
Met het juiste voer op het juiste moment realiseer je een gezonde, hoge levensproductie en een duurzaam rendement op jouw bedrijf. In de biologische geitenhouderij is een goede kwaliteit én rendement van het ruwvoer van doorslaggevend belang. Daarom biedt Reudink niet alleen een uitgebreid assortiment aan biologisch geitenvoer met passend advies, maar ook begeleiding in de ruwvoerproductie. Onze geitenspecialisten staan voor je klaar.
De nutriëntbehoefte van de geit verschilt per productiefase. Kies voor het juiste voer op het juiste moment. Een brede voedingsaanpak resulteert in vitale, gezonde geiten die probleemloos melken met een hoge productie van biologische melk rijk aan vet en eiwit. Dat levert jou een optimaal en voorspelbaar technisch resultaat.
Een goede start voor jouw lammeren is de basis voor gezonde, sterke, en duurzame geiten met een hoge en gezonde melk- en levensproductie. En daarmee een goed bedrijfsresultaat. De juiste voeding speelt hierin een belangrijke rol.
Vitaminen en mineralen dragen bij aan de algehele gezondheid van de geiten. Verbeter de weerstand, vruchtbaarheid, uier- en pensgezondheid van jouw dieren. Onderzoek of er een aanvullende behoefte aan vitaminen en/of mineralen is.
We bieden ook een biologische mix voor geiten. Een heel smakelijk product dat de geiten graag vreten. Verstrek het, naast de melk, aan de lammeren voor en goede jeugdgroei en soepele speenperiode.
*Onze producten zijn verkrijgbaar in bulk en in kleinere hoeveelheden: big bag, big box en zakgoed (20 kg).
Een goede biestkwaliteit is het belangrijkste om de lammeren een goede start te geven. Zo krijgen de dieren immuniteit van de moedergeit mee en kunnen ze intussen een eigen immuunsysteem opbouwen. In de basis hebben geitenlammeren 4 dingen nodig; brok, water, melk en rust. Ook een optimaal stalklimaat is van belang om long- en groeiproblemen te voorkomen en de melkopname goed te houden. Denk daarnaast aan de afstelling van de drinkautomaat, een geleidelijke overgang op vast voer (brok) en water, en bereid je voor op de speenperiode. Onze geitenspecialisten helpen je hier graag bij en stellen samen met jou een bedrijfsspecifiek protocol
op.
Een zo goed mogelijke benutting van het beschikbare ruwvoer als onderdeel van het rantsoen is een belangrijk uitgangspunt in de biologische geitenhouderij. Reudink gelooft in de potentie van meng- & wisselteelt voor zowel bodem als dier. Onderzoek toont aan dat onze klanten ruim 800 kilo meer eiwit van eigen land telen met onze mengteelt-aanpak. Ook voor producten en advies in het kader van gras- en kruidenmengsels, maiszaden, bemesting en inkuilen kun je bij ons terecht.
Met duurmelken haal je het meest uit jouw veestapel voor een top rendement. Lammeren die de opfokperiode goed doorkomen, groeien later uit tot betere duurmelkgeiten. Medio juli/augustus van ieder jaar bekijk je welke geiten gedekt worden en welke geiten je gaat duurmelken. Goed ruwvoer aangevuld met krachtvoer vormt de basis van succesvolle duurmelkers. Zo zorg je voor jaarrond gezonde geiten met een goede melkproductie. Onze geitenspecialisten hebben niet alleen verstand van voeding, maar ook van alle bijkomende managementmaatregelen op een geitenhouderij.
Onze voeroplossingen zijn onlosmakelijk verbonden met passend advies door sectorspecifieke bio-specialisten. Of je nu vragen hebt over voeding, stalklimaat of bedrijfsontwikkeling. Onze specialisten staan zij-aan-zij met onze klanten en zetten zich vol passie in voor de biologische veehouderij.
Inzicht in resultaat verbetert jouw rendement. Agroscoop is hét managementsysteem van Reudink. Dit is speciaal ontwikkeld om een betrouwbaar inzicht te geven in de technische en economische kengetallen van jouw bedrijf.
Met onze veestaat analyse geven we inzicht in de opbouw van jouw veestapel op basis van bedrijfsdata (tot wel 10 jaar terug). We bekijken o.a. het percentage opfok aanwezig na 1 jaar, het actueel aantal aanwezige dieren per geboortejaar, en het aantal afgevoerde melkgeiten per jaar (slacht & sterfte). Zo kun je zien welke onderdelen van de bedrijfsvoering je nog kunt optimaliseren.