Robotmelken

Optimale resultaten met een complete aanpak

Van oriënterende overstapper tot ervaren robotmelker: al onze klanten kunnen rekenen op de kennis, ervaring en overstapbegeleiding van de robotspecialisten van Reudink. Met onze complete aanpak streven we naar optimale resultaten op jouw bedrijf met gezonde en hoogproductieve koeien die vlot naar de robot lopen. En natuurlijk: arbeidsgemak en werkplezier!

Robotmelken campagne image

Het juiste advies op het juiste moment

De oriënterende overstapper

Of jij je nu oriënteert, je voorbereidt op de overstap of in de opstartfase zit, je kunt rekenen op de ondersteuning van onze melkveespecialisten. Samen maken we een doordacht plan dat bij jouw bedrijf past. Denk hierbij aan de beweidbare oppervlakte, de grootte van de melkveestapel, het aantal uren dat je de koeien wilt laten weiden en de capaciteit van de melkrobot(s).

De ervaren robotmelker

Komen jouw verwachtingen rond arbeidsgemak, efficiëntie, dierprestaties en rendement uit? Haal je het maximale uit de robot en benut je de volledige potentie van jouw veestapel? Wij kijken graag met je mee om te zien wat er nog beter kan. Vaak blijkt dat kleine details een groot verschil kunnen maken. En die details brengen wij boven water!

De oriënterende overstapper
De ervaren robotmelker
Oriënterende robotmelker
Ervaren robotmelker

De oriënterende overstapper

 • Ben jij oriënterend? Wij bieden een oriëntatiegesprek met een ervaren robotspecialist, een oriëntatiecursus in jouw regio of online, en een netwerk van diverse robotbedrijven om te bezoeken.
 • Bereid jij je voor op de overstap? Wij adviseren jou o.a. bij de plaatsing van de robot, looplijnen, voerstrategie en de verschillende robotmerken. Ook denken we met je mee over een goedwerkende combinatie van robotmelken en weidegang.
 • Wil je gaan opstarten? Samen maken we een overstapplan met taken en controlepunten voor jou als melkveehouder, de robotleverancier en de specialist van Reudink. We stellen een passend overgangsrantsoen samen en leren je de robotdata te interpreteren.

De ervaren robotmelker

 • Optimalisatie? Twee keer per jaar doen we een diepte-analyse van jouw robotdata. Met ons eigen ontwikkelde Robot Analyse Programma (RAP) vertalen wij de robotdata naar de praktijk.
 • Efficiëntie? We adviseren je over hoe je de robotdata kunt benutten om diergezondheid en -prestatie te verhogen. Ook kunnen wij een analyse van de robotcapaciteit uitvoeren om te zien of jij jouw robot(s) efficiënt gebruikt.

Samen bekijken we de optimale werkwijze waarin rust en regelmaat belangrijk zijn. Zo maak jij de juiste keuzes op het juiste moment voor de best mogelijke koeprestaties.

Landelijk team van robotspecialisten

Onze robotspecialisten zijn als geen ander in staat om robotdata- en instellingen van ervaren robotmelkers te koppelen aan voeding, diergezondheid en rendement. Maar ook om complete en onafhankelijke ondersteuning te bieden als jij de keuze voor een overstap nog moet maken of bezig bent met de voorbereiding. Zij vormen een team met onze melkveespecialisten en hebben contact met alle verschillende robotleveranciers. Zo zorgen we samen dat jij de voordelen van jouw melkrobot volledig benut.

"Dankzij robotmelken behalen wij het gewenste resultaat!"

Lees de bedrijfsreportage
Header Hoegen

Zo combineer je robotmelken en weidegang

Robotmelken en weiden gaan prima samen. Dit vraagt wel een goed doordachte aanpak; een plan dat past bij jouw bedrijf. Weiden is namelijk – net als het laten groeien van gras – een dynamisch gebeuren. Het duurt enkele jaren voordat jijzelf en de koeien het weiden goed beheersen. Onze tips:

 • Benut het natuurlijke gedrag van de koe: ze komt in beweging voor vers gras, bijvoeding en water. Stuur dus op aanbod van voer en water.
 • Regelmaat is het allerbelangrijkste bij robotmelken en weiden: laat de koeien ’s ochtends zo vroeg mogelijk de weide in en voer elke dag op vaste momenten.
 • Werk met een weidepoort bij beperkte robotcapaciteit.
 • Weid ’s ochtends en ’s avonds. Zo krijg je meer vers gras in de koeien en wordt de capaciteit van de melkrobot optimaal benut.
 • Leer koeien weiden: jongvee leren weiden is noodzakelijk. Jong geleerd is oud gedaan.
 • Start vroeg in het voorjaar met weiden. Het weer en de graskwaliteit zijn dan het beste.
Roodbonte koe robotmelken

Ontdek ons Robot Analyse Programma (RAP)


Een melkrobot biedt enorm veel voordeel voor jou en jouw koeien. Maar haal jij alles eruit wat erin zit? En hoe zorg je ervoor dat je alle informatie uit de melkrobot optimaal gebruikt? Om dat goed in beeld te krijgen, ontwikkelden wij ons Robot Analyse Programma (RAP).

We gaan voor een optimaal samenspel tussen robotinstellingen, voeding en gezondheid. RAP verzamelt real-time data uit de melkrobot en maakt met een aantal grafieken rap duidelijk wat goed gaat en waar mogelijkheid voor verbetering is. Zo kun je sneller ingrijpen én haal je meer rendement uit jouw melkrobot!

Melkglas Rap

Vragen of bestellen?

Heb je vragen of wil je aan de slag met robotmelken? Neem dan gerust contact op met onze melkveespecialisten, dealers of onze klantenservice. Zij brengen je in contact met één van onze robotspecialisten.