Melkvee

Uitgebalanceerd melkveevoer is de basis voor een gezonde en duurzame productie van biologische melk, rijk aan vet en eiwit

Header melkvee sectorpagina - Reudink Nederland

Met het juiste voer op het juiste moment leg je een sterke basis voor het realiseren van een gezonde, hoge levensproductie en een duurzaam rendement op jouw bedrijf. In de biologische melkveehouderij is een goede kwaliteit én rendement van het ruwvoer van doorslaggevend belang. Daarom biedt Reudink niet alleen een uitgebreid assortiment aan biologisch melkveevoer met passend advies, maar ook begeleiding in de ruwvoerproductie. Onze melkveespecialisten staan voor je klaar.

Assortiment biologisch melkveevoer*

Kalvervoer
Melkveevoer
Transitievoer
Vitaminen & mineralen
Melkvee assortiment kalvervoer
Melkvee assortiment melkveevoer
Melkvee assortiment transitievoer
Melkvee assortiment vitaminen en mineralen

Kalvervoer

Een optimale jongveeopfok van kalf tot vaars is een investering in de toekomst. Hiermee leg je de basis voor gezonde, sterke en duurzame koeien met een hoge melkeiwit- en levensproductie. En daarmee een goed bedrijfsresultaat. De juiste voeding speelt hierin een belangrijke rol.

Assortiment kalvervoer

Melkveevoer

De nutriëntbehoefte van de koe verschilt per productiefase. Kies voor het juiste voer op het juiste moment. Een brede voedingsaanpak resulteert in vitale, gezonde koeien die probleemloos melken met een hoge productie van biologische melk rijk aan vet en eiwit. Dat levert jou een optimaal en voorspelbaar technisch resultaat.

Assortiment melkveevervoer

Transitievoer

De transitieperiode is de belangrijkste periode in de productiecyclus van de koe. Streef in het rantsoen naar koeien die probleemloos afkalven, een goede biestkwaliteit produceren én gezonde, vitale kalveren geven. Een soepele transitieperiode is de basis voor een gezonde start.

Assortiment transitievoer

Vitaminen & mineralen

Vitaminen en mineralen dragen bij aan de algehele gezondheid van de koeien. Verbeter de weerstand, vruchtbaarheid, uier- en pensgezondheid van jouw dieren. Onderzoek of er een aanvullende behoefte aan vitaminen en/of mineralen is. 

Assortiment vitaminen & mineralen

*Onze producten zijn verkrijgbaar in bulk en in kleinere hoeveelheden: big bag, big box en zakgoed (20 kg).

Wist je dat we ook een assortiment biologisch vleesveevoer hebben? Daarmee voer je naar behoefte voor een gezonde groei van jouw dieren in elke fase. Maatwerk is mogelijk.

Robotmelken

Van oriënterende overstapper tot ervaren robotmelker: al onze klanten kunnen rekenen op de kennis, ervaring en overstapbegeleiding van de robotspecialisten van Reudink. Met een goed doordacht plan gaan ook robotmelken en weidegang prima samen. Wij delen graag onze kennis. Bovendien werken wij met ons eigen Robot Analyse Programma (RAP). Zo haal je optimaal rendement uit jouw melkrobot!

Robotmelken

Ruwvoer & teelt

Een zo goed mogelijke benutting van het beschikbare ruwvoer als onderdeel van het rantsoen is van doorslaggevend belang in de biologische melkveehouderij. 

Reudink gelooft in de potentie van meng- & wisselteelt voor zowel bodem als dier. Onderzoek toont aan dat onze klanten ruim 800 kilo meer eiwit van eigen land telen met onze mengteelt-aanpak. Ook voor producten en advies in het kader van gras- en kruidenmengsels, maiszaden, bemesting en inkuilen kun je bij ons terecht.

Ruwvoer en teelt kuil

Persoonlijk advies & tools

Onze voeroplossingen zijn onlosmakelijk verbonden met passend advies door sectorspecifieke bio-specialisten. Of het nu gaat over voeding, robotmelken in combinatie met weidegang, of het opstellen van een teeltplan. Onze specialisten staan zij-aan-zij met onze klanten en zetten zich vol passie in voor de biologische veehouderij.

Agroscoop

Inzicht in resultaat verbetert jouw rendement. Agroscoop is hét managementsysteem van Reudink. Dit is speciaal ontwikkeld om een betrouwbaar inzicht te geven in de technische en economische kengetallen van jouw bedrijf.

Ontdek Agroscoop
Agroscoop