Melkveevoer

Ga voor gezonde koeien die het voer optimaal benutten en een duurzame melkproductie die bij jouw bedrijf past. Het juiste voer op het juiste moment zorgt ervoor dat de koeien top presteren. We kijken naar de nutriëntbehoefte van het dier in de verschillende productiefases en hoe de grondstoffen zich in de koe gedragen. Zo behaal jij een duurzaam rendement.

Header melkvee sectorpagina

Onze melkveeaanpak in 5 pijlers

 • Betere inschatting ruwvoer We gebruiken unieke ijklijnen voor de inschatting van de verteringssnelheid van het aanwezige ruwvoer. Ook houden we rekening met de inkuilduur.
 • Meer Energie voor Lacterende Koeien (MELK)
  Het kengetal MELK toont de hoeveelheid energie in het voer dat de koe daadwerkelijk kan benutten. Dit sluit beter aan bij de behoefte van de koe dan de VEM-waarde.
 • Pensgezondheid
  Voor een gezonde pens is een optimale balans nodig tussen de herkauwactiviteit en de zuurbelasting. Met de HerkauwIndex (HI) en VerzuringsIndex (VI) sturen we hierop in het rantsoen.
 • Rantsoenefficiëntie
  Hoeveel melk produceert een koe uit 1 kilogram droge stof? Een optimale voerbenutting is de basis voor goede financiële én minder milieubelastende resultaten.
 • Praktisch advies
  Onze melkveespecialisten zijn op de hoogte van de nieuwste kennis en vertalen dit naar een praktisch, klantspecifiek advies.

Wat levert ons melkveevoer jou op?

 • Vitale, gezonde koeien
 • Probleemloos melken met een hoge melkproductie
 • Scherpe voerwinst per koe (goede aanvulling op het beschikbare ruwvoer)
 • Optimaal en voorspelbaar technisch resultaat
 • Rustige, tevreden koeien en een tevreden boer(in)
Melkvee assortiment melkveevoer

Voerreeksen

Maxima klein 760 500 px - Reudink Nederland
Met de Maxima voerreeks kies je voor maximale dierprestaties, ondersteuning van de gezondheid, en een scherp krachtvoergebruik
Optima klein - Reudink Nederland
Met de Optima voerreeks kies je voor een allround melkveevoer waarmee je streeft naar een optimale voerwinst
Prima klein - Reudink Nederland
Met de Prima voerreeks krijg je een goed voer voor een scherpe prijs
Specialiteiten select brokken in hand
Specialiteiten blendix koeien in stal ruwvoer gras
Specialiteiten omschakel koe over zandpad

Met onze supplementvoeders corrigeer je - met slechts één product en relatief weinig kilo's - het basisrantsoen voor eiwit en energie. De eiwitcorrectievoeders bevatten een geconcentreerd en gebalanceerd aminozurenpatroon uit diverse eiwitbronnen. Hierdoor is het nutriëntenaanbod constant. Daarnaast zijn er energiecorrectievoeders. Deze bestaan uit geconcentreerde energiebronnen (veel werkelijk benutbare energie).

"Vanuit de kringloopgedachte stimuleren wij het voeren van eigen geteelde of regionaal aangekochte grondstoffen."

Bekijk het assortiment
5 kernbeeld duurzaamheid Sustainability fot 2 2023 03 13 125001 seov

Vragen of bestellen?

Heb je vragen over ons assortiment melkveevoer of wil je voer bestellen? Neem dan contact op met een van onze melkveespecialisten of met onze klantenservice. Wij helpen je graag met een rantsoenberekening afgestemd op jouw bedrijf en doelstellingen.