Inkuilen

SiloSolve: dé biologische kuilverbeteraar

Een goede kwaliteit én rendement van het ruwvoer is van doorslaggevend belang in de biologische veehouderij. Daarom wil je broei in de kuil voorkomen en conserveringsverliezen verlagen. Met het biologisch toegelaten inkuilmiddel SiloSolve investeer je in maximaal behoud van voer en voederwaarde, en daardoor extra voerwinst én meer werkplezier door minder broei en onbruikbare voerresten. Zo verbeter je het rendement op jouw bedrijf.

Kuil mais

Wat is SiloSolve?

SiloSolve is een conserveringsmiddel voor kuilen. Het is geschikt voor zowel de gras- als maiskuil en toepasbaar in elke kuil vanaf 25%-55% drogestof. Kuilen met SiloSolve behouden beter hun voederwaarde. Door de specifieke samenstelling start de conservering namelijk direct na het afdichten van de kuil. Zo wordt de vorming van boterzuur stilgelegd en is de kuil na 8 dagen stabiel (ideaal voor lasagnekuilen). Kuilen met SiloSolve laten beperkte conserveringsverliezen zien en resulteren in meer drogestof. Door het ontstaan van azijnzuur verlaagt het ook de broeigevoeligheid van de kuil en blijft deze tot 4 keer langer broeivrij dan onbehandelde kuilen.

Collegas bij ruwvoer

Wat levert SiloSolve jou concreet op?

Met SiloSolve investeer je in maximaal behoud van voer en voederwaarde, en daardoor extra voerwinst én meer werkplezier door minder broei en onbruikbare voerresten. Verdere voordelen:

  • Smakelijk en fris kuilvoer
  • Meer melkproductie uit eigen ruwvoer
  • Minder verlies van drogestof en hogere voederwaarde
  • Lagere voerkosten door hogere ruwvoeropname en lagere krachtvoergift
  • 1 middel geschikt voor zowel de gras- als de maiskuil
Combi gras en maiskuil

Praktijkonderzoek bevestigt de werking van SiloSolve

In het praktijkonderzoek van Aeres Farms in Dronten is een eerste snede gras ingekuild in slurven. Bij de ene slurf voegden ze wel en bij de andere slurf geen SiloSolve toe. Het resultaat: de met SiloSolve behandelde slurf had 21% minder drogestof verliezen (waarvan 3% conserveringsverlies en 18% verlies als gevolg van broei en schimmelvorming). Ook na het openen van de kuil had SiloSolve resultaat. Na week 6 bleef de met SiloSolve behandelde kuil – in tegenstelling tot de onbehandelde kuil – grotendeels vrij van broei en schimmel.

Afbeelding: In de 2e en 4e buis de graskuil behandeld met SiloSolve. In de 1e en 3e buis de onbehandelde kuilen.

Silo Solve onderzoek Aeres buizen

Hoe pas je SiloSolve toe op jouw bedrijf?

Header hand met ruwvoer

SiloSolve levert geld op

Bij 2% minder drogestofverlies verdien je de investering in SiloSolve al terug. Uit de proef bleek een voordeel van 21%, grotendeels door het beperken van broeiverlies. Wanneer we uitgaan van een besparing van slechts 2,5% conserveringsverlies en 8% broeiverlies (de helft van het voordeel dus) betekent dit dat elke euro die je in SiloSolve investeert, €4,25 oplevert in jouw voordeel. Dit bedrag is gebaseerd op het behoud van meer drogestof, uitgedrukt in ruwvoerkosten (€0,25 per kilo drogestof) min de investering in SiloSolve.

Gras ophalen

Vragen of bestellen?

Heb je vragen over de biologische kuilverbeteraar SiloSolve of wil je bestellen? Neem dan contact op met jouw specialist, dealer of onze klantenservice. Wij helpen je graag.