Split Feeding

Met Split Feeding voer je op basis van de behoefte van de hen. De inzet van Split Feeding levert je een hogere voerefficiëntie op, doordat de hennen de aangeboden nutriënten en mineralen efficiënter benutten. Daarnaast optimaliseer je de ei(schaal)kwaliteit waardoor je langer en meer sorteerbare eieren hebt. Zo voer je naar behoefte voor een beter rendement, ga je duurzamer om met de verstrekking van nutriënten en mineralen én draag je bij aan de gezondheid van de hen.

Icoontjes Split Feeding

Wat is Split Feeding?

De cyclus van de vorming van het ei vormt de basis van het voerconcept Split Feeding. Een leghen heeft in elke fase van die cyclus andere behoeften waar de nutriënten in het voer op zijn afgestemd. Dit resulteert in een betere benutting van deze nutriënten door de hen. Binnen dit voerconcept voer je twee verschillende soorten voer:

Ochtendvoer
Middagvoer
Eieren wit
Eieren

In de ochtend heeft de hen een grotere behoefte aan energie en eiwit. Dit is namelijk het moment waarop de hen het eiwit en de schaalvliezen om de dooier produceert. Dit ochtendvoer is rijker in energie, eiwit, fosfor en armer in calcium en daarmee gericht op de vorming van de ei-inhoud (40% van het rantsoen).

In de middag heeft de hen behoefte aan extra calcium. Dit is namelijk het moment waarop de vorming van de eischaal plaatsvindt. Dit middagvoer is rijker in calcium en armer in energie, eiwit, fosfor en daarmee gericht op de vorming van de eischaal (60% van het rantsoen).

Wat levert Split Feeding jou op?

Split Feeding levert bij een koppel van 12.000 hennen (85 weken) een hoger rendement op van € 12.000,-

  • Reductie van tweede soort eieren
  • 2 weken langer eerste soort eieren door verbeterde schaalsterkte
  • Tot 70 eurocent lagere voerprijs
  • Minder en drogere mest
Man met ei split feeding

Klantervaring Split Feeding

Dirk Meyer heeft met zijn familie een legpluimveebedrijf met zowel scharrelkippen als biologische leghennen. Sinds twee jaar zetten zij ons Split Feeding concept in beide houderijsystemen in. Dirk legt uit waarom hij voor deze voerstrategie heeft gekozen en welke invloed het heeft op dierwelzijn en het bedrijfsresultaat.

Header web split feeding Meyer

"Een hogere voerwinst, een betere eikwaliteit en gezonde leghennen. Met Split Feeding verlaag je jouw kostprijs. Ik bereken graag wat Split Feeding jou oplevert."

Contact opnemen
Split feeding eieren met voer

Wat heb je nodig voor Split Feeding?

Het toepassen van Split Feeding is vrij eenvoudig en de investering is beperkt. Je hebt nodig:

  • Minimaal 2 silo’s per stal, om te kunnen schakelen tussen de twee voersoorten
  • Een silo- of doorstroomweger
  • Een goed functionerende, automatische voeromschakeling om de hoeveelheid voer in het systeem inzichtelijk te hebben en het rantsoen correct te voeren
Silos pluimveestal

Vragen of bestellen?

Reudink is specialist in Split Feeding en begeleidt vele enthousiaste klanten binnen dit voerconcept. Ben jij benieuwd hoe Split Feeding werkt en hoe je overstapt op deze duurzame, efficiënte manier van voeren? Wij vertellen je graag wat dit jou aan rendementsverbetering oplevert.