Ruwvoer & teelt

In de biologische veehouderij is een goede kwaliteit van het ruwvoer van doorslaggevend belang voor het rendement

Header ruwvoer en teelt - Reudink Nederland

Stimuleer een hogere eiwitopbrengst en -kwaliteit van jouw gewassen. Ga voor de beste ruwvoerkwaliteit, een smakelijk rantsoen voor jouw dieren, een optimale bodem én meer biodiversiteit met een bedrijfsspecifiek bouwplan. Wij adviseren jou graag op het gebied van meng- en wisselteelt. Ook voor producten en advies in het kader van gras- en kruidenmengsels, maiszaden, bemesting en inkuilen kun je bij ons terecht.

Assortiment vochtrijk, enkelvoudig & ruwvoer

Naast mengvoer bieden wij een breed assortiment vochtrijk, enkelvoudig en ruwvoer. Een sterke basis voor het realiseren van een gezonde, hoge levensproductie en een duurzaam rendement op jouw bedrijf. Bij Reudink brengen we vraag en aanbod bij elkaar. Dit stimuleert de regionaliteit, verkort de kringloop en verlaagt jouw voerkosten. We zetten graag ons uitgebreide netwerk voor je in. Zo kunnen we jou ontzorgen.

Assortiment ruwvoer

Bemesting met biologische zwavelmeststof GranuGips

Stimuleer een hogere eiwitopbrengst en -kwaliteit van jouw gewassen met de biologische zwavelmeststof: GranuGips. GranuGips bevat zowel calcium als zwavel in goed opneembare vorm. Het aandeel zwavel zorgt voor een efficiëntere omzetting van o.a. stikstof. Dankzij de calcium behaal je een maximaal rendement aan voedingsstoffen uit de bodem en de bemesting.

Bemesten

Gras- & kruidenmengsels

Meer melk uit eigen ruwvoer is gunstig voor de biologische kringloop én de portemonnee. De keuze van het juiste grasmengsel is daarin een belangrijke factor. Ga voor een betere ruwvoerkwaliteit, een smakelijk rantsoen voor jouw koeien of geiten én meer biodiversiteit met de gras- en kruidenmengsels van Reudink. De grassen uit ons assortiment worden geselecteerd op basis van landbouwkundige eigenschappen zoals opbrengst en vitaliteit.

Gras en kruidenmengsels

Biologische kuilverbeteraar SiloSolve

Een goede kwaliteit én rendement van het ruwvoer is belangrijk in de biologische veehouderij. Daarom wil je broei in de kuil voorkomen en conserveringsverliezen verlagen. Met het biologische inkuilmiddel SiloSolve beperk je verliezen aan drogestof en voederwaarde, haal je meer melk uit eigen ruwvoer en verbeter je het rendement.

Inkuilen

Maïsrassen & -zaden

Welk maïsras past het beste op jouw bedrijf? Wij bieden in samenwerking met de Nederlandse kweker Nordic Maize Breeding (NMB) een exclusief assortiment met 3 biologische, vroegrijpe maïsrassen. Deze rassen zijn speciaal geselecteerd voor de biologische teelt en zijn van hoge kwaliteit voor een betrouwbaar resultaat. Bovendien hebben we ook 2 maïszaden uitermate geschikt voor Korrelmais/CCM productie met een hoge zetmeelopbrengst in ons assortiment.

Maisrassen en zaden

Meng- & wisselteelt

Steeds meer biologische veehouders passen meng- en wisselteelt toe om eiwitrijke producten van eigen bodem te kunnen telen. Dit draagt bij aan het sluiten van de kringloop en resulteert in een toename van de biodiversiteit, een betere bodemkwaliteit en een super voer dat de dieren graag vreten. Door meer eiwit van eigen bodem te telen, verminder je de marktafhankelijkheid en ben je minder aangewezen op krachtvoer.

Meng en wisselteelt

Betere ruwvoerbenutting en meer melk met RumiBest

Tegen een lage investering de voerwinst verhogen? Dat kan met RumiBest: een toevoeging voor melkvee- en geitenrantsoenen. Dit product helpt de koe of geit om ruwvoer beter om te zetten naar melk. Zonder verdere aanpassingen in het rantsoen stijgt de melkproductie, met behoud van vet- en eiwitgehaltes. Ook bij een wat mindere kwaliteit ruwvoer kan RumiBest een doeltreffende oplossing zijn om de melkproductie beter op peil te houden.

Rumi Best combi beeld volle breedte

Persoonlijk advies

Onze voeroplossingen zijn onlosmakelijk verbonden met passend advies door onze bio-specialisten. Of je nu vragen hebt over mengteelt, meer wilt weten over inkuilen, of begeleiding nodig hebt met het opstellen van een teeltplan. Onze specialisten staan zij-aan-zij met onze klanten en zetten zich vol passie in voor de biologische veehouderij.

Advies ruwvoer