Vleesvarkenvoer

Een optimale voerbenutting en gezonde, uniforme groei van jouw vleesvarkens begint bij een uitstekende maagdarmgezondheid van de dieren. Wanneer maag en darm optimaal functioneren, verteert het varken het voer het beste. Ook is er in het voer aandacht voor een goede mestconsistentie en de karkaskwaliteit. Het juiste voer op het juiste moment zorgt ervoor dat jij de hoogste voerwinst behaalt en zo een duurzaam rendement nastreeft.

Vleesvarkens header

De basis voor ons vleesvarkenvoer

StrucC en MicC
Buffercapaciteit
Eiwitvertering
Aminozuren/energieverhouding
Struc C Mic C
Buffercapaciteit vleesvarken
Eiwitvertering vleesvarken
Aminozuren eiwitverhouding vleesvarken

StrucC en MicC

Dit zijn door Reudink gedefinieerde vezelfracties waarmee we sturen op voeropname, mestconsistentie en verbetering van de darmgezondheid. Met het aandeel StrucC zorgen we voor een betere stimulering van maag- en darmwerking en reguleren we de verteringsnelheid. Met MicC sturen we op een betere vertering en verzadiging, door te optimaliseren met grondstoffen die vocht binden.

Buffercapaciteit

De pH-waarde van de maaginhoud ligt bij vleesvarkens idealiter tussen 3,5 – 4,0. Doordat we van alle grondstoffen de pH-buffercapaciteit bepalen, kunnen we gericht sturen op de ideale pH-waarde. Zo functioneert de maag het beste met een goede vertering en comfortabele varkens als gevolg.

Eiwitvertering

In ons productieproces malen we een deel van de grondstoffen extra fijn voor een betere benutting. Een ander deel van het voer malen we grover om maximale darmgezondheid te realiseren. In combinatie met de inzet van grondstoffen zoals speltdoppen, haverdoppen en zurenmengsels zorgt dit voor een goede homogeniteit van het voer in de maag. De maagsappen werken beter op het voer in, zodat het voereiwit daarna beter verteert. Dit bevordert de gezondheid en het welzijn van de vleesvarkens en stimuleert de groei.

Aminozuren/energieverhouding

In elke fase hanteren we een aminozuren (AZ) / energieverhouding (EW) in het vleesvarkenvoer die aansluit bij de behoefte van biologische varkens en biologische veehouderijomstandigheden. En die in combinatie met het ruw eiwitgehalte een optimale spier- en spekaanzet geeft, maar ook een goede mestconsistentie.

Wat levert ons vleesvarkenvoer jou op?

  • Constante en hoge groei
  • Een betere voerbenutting met maximale voerwinst
  • Uniforme varkens
  • Hoge karkas- en vleeskwaliteit
  • Optimale darmgezondheid en goede mestconsistentie
Assortiment vleesvarkens

Voerreeksen

Maxima klein 760 500 px - Reudink Nederland
Met de Maxima voerreeks kies je voor maximale dierprestaties, ondersteuning van de gezondheid, en een scherp krachtvoergebruik.
Optima klein - Reudink Nederland
Met de Optima voerreeks kies je voor een allround vleesvarkenvoer waarmee je streeft naar een optimale voerwinst.
Prima klein - Reudink Nederland
Met de Prima voerreeks krijg je een goed voer voor een scherpe prijs.

Specialiteiten: de Select-reeks

De Select-reeks van Reudink bestaat uit maatwerk voeroplossingen om te voorzien in speciale voedingsbehoeften van het vleesvarken of bij specifieke (gezondheids-)omstandigheden. De Select-reeks leveren we in verschillende verschijningsvormen; korrel, kruimel of meel.

"Vanuit de kringloopgedachte stimuleren wij het voeren van eigen geteelde of regionaal aangekochte grondstoffen."

Bekijk het assortiment
Varkens sectorpagina header

Vragen of bestellen?

Heb je vragen over ons assortiment vleesvarkenvoer of wil je voer bestellen? Neem dan contact op met een van onze varkensspecialisten of met onze klantenservice. Wij helpen je graag met een rantsoenberekening afgestemd op jouw bedrijf en doelstellingen.