Ons verhaal

Reudink kiest bewust voor biologisch. Wij geloven in de biologische basisprincipes waarin de kringloopgedachte centraal staat. We zijn overtuigd van de meerwaarde van bio voor een duurzame wereld. Nu en voor volgende generaties.

535b3da796cc844cba929df268a5e483 1 - Reudink Nederland

Vanuit deze gedachte specialiseerde Reudink zich als een van de eerste voerleveranciers in de productie van biologisch veevoer. Wij staan zij-aan-zij met biologische veehouders, zodat zij op duurzame wijze gezonde voeding kunnen produceren. Daar zetten wij ons voor in.

Dat doen we met ons biologisch veevoer en bijpassend advies. Zo zorgen we samen met onze klanten voor een optimaal resultaat op het boerenerf.

Geschiedenis

Het begon bij ‘de molen van Reudink’ in Lochem waar de broers Jan en Henk Reudink vol passie startten met de productie van en handel in biologisch veevoer. Met hen groeide het merk Reudink uit tot een begrip in de biologische landbouw.

Lochem geschiedenis oude fabriek verkleind2

Visie, missie & strategie

Wij streven naar een duurzame biologische veehouderij. Voor huidige en toekomstige generaties. Want, bio biedt perspectief voor een mooie toekomst. Wij zijn trots op bio-boeren en dragen met onze veevoeroplossingen, kennis en innovatie bij aan de ontwikkeling van de biologische sector. Samen met onze klanten zijn we vooruitstrevend en behalen we mooie resultaten. Dit dragen we uit in onze missie: ‘Leaders in Organic Farming’.

Nieuwe bulkwagen bij fabriek aangepast

Duurzaamheid bij Reudink

Onze duurzaamheidsaanpak Going Circular, integraal onderdeel van onze strategie, richt zich op de ontwikkeling van kringlooplandbouw. Hierbij gaat het om het omzetten van laagwaardige ingrediënten in kwalitatief hoogwaardig voedsel, zonder verspilling van grondstoffen en vervuiling. Daarin kijken we naar een duurzame inzet van benodigde grondstoffen voor voer, ons eigen voerproductieproces en voeroplossingen op het boerenerf.

Going circular png test

Kennis & innovatie

Onze productmanagers werken nauw samen met professionele nutritionisten om ons veevoer te optimaliseren en nieuwe voeders te ontwikkelen. Om praktijkervaring op te doen, werkt Reudink met een aantal biologische bedrijven om voerproeven te doen. Een mooi voorbeeld is de samenwerking met Exterkate Biologische Varkens. Zo leveren we een bijdrage aan de ontwikkeling van de biologische veehouderijsector en profiteren onze klanten optimaal van de kennis die Reudink in huis heeft.

Specialiteiten select brokken in hand

"Ik ben trots dat we samen met onze bio-veehouders een hele mooie sector hebben ontwikkeld."

Plantje groeit ontwikkeling

Certificaten

In Europa moet elke partij in de biologische landbouwketen – van boer tot bord – voldoen aan de EU-wetgeving op het gebied van biologisch ondernemen. Onze certificaten laten zien dat we aan alle eisen voldoen om biologisch veevoer te mogen produceren en uitleveren in de verschillende landen waarin we actief zijn.

Reudink Media block bij 1 afbeelding of slider 1024 512 px

Team Reudink

Onze mensen maken het verschil. Zij zijn onze kracht. Ze staan zij-aan-zij met onze klanten en zetten zich vol passie in voor de biologische veehouderij.

Werken bij Reudink 

Heb je affiniteit met de (biologische) agrarische sector? Geloof jij ook in de biologische basisprincipes? En wil jij je samen met boeren inzetten voor een duurzame biologische veehouderij? Dan vind je bij Reudink het krachtvoer voor jouw ambitie. Word jij onze nieuwe collega?