Voorkom problemen met eischaalkwaliteit dankzij het elektronisch ei

Is de eischaalkwaliteit van de eieren op jouw bedrijf niet optimaal? Heb je problemen met eischaalbeschadigingen of haarscheurtjes? En beïnvloedt dit jouw financieel resultaat? Onze specialisten hebben tools en meetapparatuur om je te helpen jouw bedrijfsmanagement te optimaliseren, waaronder het elektronisch ei.

Kennis
Pluimvee
Header eierband en elektronisch ei - Reudink Nederland

Wat is het elektronisch ei?

Het elektronisch ei legt het hele traject van legnest tot eierpakker binnen jouw bedrijf af en signaleert zo de momenten waar ei-beschadigingen of haarscheurtjes kunnen optreden. Kritische punten zijn o.a. de overgang van de nestmat naar de eierband, de elevator en de verzamelband naar de eierpakker. Vervolgens kun je actie ondernemen waar nodig om schaalkwaliteit en daarmee financieel resultaat zeker te stellen.

Hoe werkt het elektronisch ei?

Dit is erg eenvoudig. Je legt het elektronisch ei in het nest. Dit ei volgt nu dezelfde weg als alle andere eieren. Intussen registreert het versnellingen en schokken. Deze metingen laten je zien wanneer het ei een tik krijgt wat kan leiden tot eischaalbeschadiging. Mogelijke oplossingen zijn vaak laagdrempelig, denk aan: verminder de snelheid van machines, pas schok-brekende materialen toe of maak perforaties in de eierband zodat eieren stil blijven liggen. Jouw pluimveespecialist komt graag een keer langs met het elektronisch ei om dit met jou te bekijken.

Deel dit artikel