Reudink begint met loonproductie bij Mischfutter Werke Mannheim GmbH in Zuid-Duitsland

Reudink start met loonproductie van biologisch varkens- en pluimveevoer bij de gespecialiseerde productielocatie van Mischfutter Werke Mannheim GmbH in Ichenhausen (Beieren, Duitsland). Dit betekent dat Mischfutter Werke Mannheim GmbH biologische voeders voor Reudink gaat produceren conform de receptuur van Reudink. Zo kan Reudink haar bestaande klanten in Zuid-Duitsland beter bedienen. Bovendien biedt de Zuid-Duitse markt goede omstandigheden voor verdere groei in biologisch, ook voor Reudink. Lokale productie is daarbij een belangrijke voorwaarde.

Nieuws
Header web Mifuma - Reudink Nederland

Links Judith Hofland, directeur Reudink en rechts Jürgen Vedder, directeur Mischfutter Werke Mannheim GmbH

Gespecialiseerde productielocatie

Mischfutter Werke Mannheim GmbH produceert sinds 2017 biologisch gecertificeerde diervoeders in Ichenhausen. De locatie beschikt over alle benodigde kwaliteitskeurmerken om biologische voeders, voor zowel EU-concept als de Duitse concepten Bioland en Naturland, te produceren en uit te leveren. De loonproductie wordt eerst gestart met de productie van biologisch gecertificeerde varkens- en pluimveevoeders.

"De loonproductie van biologisch gecertificeerd varkens- en pluimveevoer voor Reudink is een nieuwe kans voor ons om te groeien. We verwachten dat de loonproductie zal leiden tot een duurzame productiestijging, die onze locatie in Ichenhausen verder zal versterken," zegt Jürgen Vedder, directeur Mischfutter Werke Mannheim GmbH.

Duurzaam, dicht bij de klant

“Bij Reudink zijn we zijn altijd op zoek naar manieren om nog flexibeler en efficiënter te produceren, en om beter in te spelen op marktontwikkelingen. Daarom zijn we blij met deze loonproductie. We zitten zo dichter bij onze bestaande klanten in dit deel van Duitsland. Dat heeft als voordeel dat de gemiddelde transportafstand tot het boerenerf kleiner wordt, en zo kunnen we dan ook voer produceren met minder uitstoot en dus impact op het milieu”, aldus Judith Hofland, directeur Reudink.

Mifuma locatie Ichenhausen klein web

Duitsland heeft een duidelijke ambitie wat betreft groei van biologisch voedsel. Judith Hofland: “De loonproductie bij Mischfutter Werke Mannheim GmbH onderstreept ons vertrouwen in de biologische sector en de meerwaarde van bio voor een duurzame veehouderij, ook op lange termijn.” Reudink is hierdoor in deze regio vertegenwoordigd en beschikt nu in totaal over productiemogelijkheden op drie locaties: Lochem (NL), Gescher (DE) en Ichenhausen (DE). In de loop van februari verwacht Reudink de eerste voeders, geproduceerd door Mischfutter Werke Mannheim GmbH conform receptuur van Reudink, te kunnen leveren vanaf de locatie in Ichenhausen.

Deel dit artikel