Maak kennis met onze nieuwe directeur Judith

Mijn naam is Judith Hofland. Met mijn gezin woon ik in het centrum van Deventer. Sinds 1 januari 2024 ben ik werkzaam als directeur Reudink. Al vroeg in mijn jeugd ontstond, via mijn vader, een voorliefde voor de agrarische sector. De prestaties van fokstier Sunny Boy en ook die van stier Herman, waren bij ons thuis vaak onderwerp van gesprek. Toch koos ik destijds voor een economische studie, maar zeker wél met de ambitie om in de landbouwsector te werken.

Nieuws
Header web Judith bij fabriek foto HVP - Reudink Nederland

Ik startte mijn loopbaan bij een van de grootste veterinaire laboratoria van Europa. Hier hield ik me met name bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en markten voor de gezelschapsdierensector (vooral op het gebied van oncologische pathologie). De interactie en samenwerking tussen wetenschap en commercie was ontzettend leerzaam. Deze baan heeft voor mij persoonlijk enorm bijgedragen aan het goed kunnen interpreteren van drijfveren van mensen.

Na 10 jaar bij de GD maakte ik in 2016 de overstap naar de sector landbouwhuisdieren. Binnen ForFarmers startte ik als marketingmanager pluimvee, waarna ik in 2022 verkoopleider legpluimvee voor ForFarmers en Reudink werd. Hier kreeg ik opnieuw de mogelijkheid om een team van adviseurs en accountmanagers te coachen. Iets waar ik enorm veel plezier uit haal. Sinds kort bekleed ik de positie van directeur Reudink.

De overstap naar de biologische sector beschouw ik als een enorme kans, omdat deze sector ontzettend veel potentie heeft. Mede door de toenemende focus op duurzaamheid in onze maatschappij. Persoonlijk zie ik mogelijkheden voor een boost van de consumptie van biologische producten binnen de zogenaamde ‘light user groep’. Dit zijn de mensen die af en toe biologische producten kopen. Hun keuzes op het gebied van voedselproductie en -consumptie zullen de komende jaren een enorme stempel drukken op de wijze waarop Nederland voedsel maakt en eet. Daarom is gericht beleid, met de juiste informatievoorziening en voorlichting aan specifiek deze groep bio-consumenten, van groot belang. Mede vanuit mijn bestuursrol binnen BioNederland draag ik daar graag aan bij.

Vanuit Reudink zetten we ons in voor een duurzame biologische veehouderij. Nu en voor de volgende generaties. Wij staan zij-aan-zij met biologische veehouders, zodat zij op duurzame wijze gezonde voeding kunnen produceren. Met oog voor resultaat op het boerenerf. Ik kijk er enorm naar uit om met onze relaties in contact te treden en samen te spreken over alle kansen die de bio-sector ons biedt!

Deel dit artikel