Jubileum

Header website jubileum 2 048x1 0224px - Reudink Nederland

Samen op weg naar een biologische toekomst

Op zaterdag 1 juli 2023 was het exact 10 jaar geleden dat we het eerste biologische voer produceerden en uitleverden vanaf de huidige locatie in Lochem onder de naam Reudink. Ondanks dat we al veel langer actief zijn in de biologische sector, is dit een mooi moment om bij stil te staan. Op deze pagina lees je over ons jubileum.

1928: de oorsprong van Reudink

Dit jubileum is een mooi moment om samen terug te blikken. Want wist je dat Reudink al veel langer dan 10 jaar actief is in de biologische veevoersector? De oorsprong van ons bedrijf gaat verder terug in de geschiedenis. Naar het jaar 1928 om precies te zijn. We nemen je graag mee in ons verhaal.

Oude molen internet aangepast

Column: perspectief

We grijpen dit moment aan om alle collega’s, klanten en relaties te bedanken voor 10 mooie jaren. Maar bovenal kijken we vooruit. Samen bouwen we verder aan de ontwikkeling van de biologische sector. Want biologisch biedt perspectief! Onze directeur Wilfred Jonkman beschrijft zijn kijk op de toekomst in deze column.

Wilfred Jonkman

Spot jij onze ‘nieuwe’ bulkwagens?

Misschien heb je ze al zien rijden: onze ‘nieuwe’ bulkwagens. Er rijden 2 Reudink-bulkwagens rond. Deze zijn opnieuw gewrapt en dragen nu een belangrijke boodschap uit. Zo laten we zien dat we letterlijk samen op weg zijn en ons inzetten voor de toekomst van de biologische veehouderij. Spot jij de bulkwagen? Maak dan een foto en deel deze met ons via social media of e-mail.

Nieuwe bulkwagen op A1

Onze mensen zijn onze kracht

Veel collega’s in de productie, maar ook in sales die 10 jaar geleden werkzaam waren bij Reudink, zijn nu nog altijd actief binnen ons bedrijf. Daarnaast is onze organisatie flink gegroeid en zien we ook steeds meer vrouwen bij Reudink. We zijn trots op ons team! Samen hebben we deze mijlpaal bereikt. Daarom trapten we dit jubileumjaar af met een feest voor de collega’s.

We ontmoetten elkaar op zaterdag 1 juli op het natuurinclusief biologisch gemengd bedrijf van Arjen en Winny van Buuren op Landgoed Velhorst te Lochem. Zij gaven ons een rondleiding over het landgoed en namen ons mee in hun kijk op kringlooplandbouw. Ook was er een bierproeverij van brouwerij Chamaven uit Zutphen. Zij brouwden voor ons een uniek, biologisch Reudink speciaalbier met de hop en de mout van biologische gerst en tarwe van Landgoed Velhorst. We sloten af met een BBQ bestaande uit biologische lekkernijen waaronder het vlees van KemperKip en De Groene Weg. ​​​​​​​

10 jaar jubileum compilatie feest team 1
10 jaar jubileum compilatie team feest 2

Wie jarig is trakteert!

Dus was er maandag 3 juli taart op de productielocaties Gescher (Noordrijn-Westfalen, Duitsland) en Lochem. Zo was er ook aandacht voor de chauffeurs die dag in dag uit met de bulkwagen op pad zijn om het voer bij onze klanten te krijgen. En voor de collega’s die niet bij het jubileumfeest konden zijn.

Jubileumtaart 3 juli 2023

Een uniek, biologisch Reudink speciaalbier

Zoals je hebt kunnen lezen, hebben we een uniek, biologisch Reudink speciaalbier (blond bier) laten brouwen. Waarom? Van de grondstoffen die we bij Reudink gebruiken om biologisch veevoer te produceren, kun je ook bier maken. Bovendien past de productie van bier goed in de kringloopgedachte. En geeft een biertje de gelegenheid om te toosten op de toekomst. Het bier is speciaal voor ons jubileum vervaardigd. Het is een limited edition en wordt geen onderdeel van ons assortiment. Bekijk het brouwproces in de video hieronder (making of)

Bier: voorbeeld van gesloten kringloop

Kringlopen sluiten doe je samen. En werken aan een duurzame landbouw doe je niet alleen. Daarom zet Reudink in op het samen sluiten van kringlopen. Onze duurzaamheidsaanpak heet Going Circular. Vanuit deze gedachte startten we deze eenmalige bierproductie. Zo is de hop en de mout van biologische gerst en tarwe afkomstig van Landgoed Velhorst in Lochem. Ook het mouten zelf gebeurde in de regio (Winterswijk) en de bierbostel gaat naar een varkenshouder in de omgeving (Vorden). Het stro gaat naar onze klanten. De mest van deze varkens wordt weer op het landgoed gebruikt.

Binnenkort meer…

De komende maanden volgen er nog meer acties in het kader van ons jubileum. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Reudink nieuwsbrief of volg ons op social media (Facebook en LinkedIn)