Jubileumacties: september

Proost op een biologische toekomst

We hebben een uniek, biologisch Reudink speciaalbier laten brouwen. Waarom? Van de grondstoffen die we bij Reudink gebruiken om biologisch veevoer te produceren, kun je ook bier maken. Bovendien past de productie van bier goed in de kringloopgedachte. En geeft een biertje de gelegenheid om te toosten op de toekomst.

Header jubileum website artikelen nieuws - Reudink Nederland

Een uniek, biologisch Reudink speciaalbier

Het bier is speciaal voor ons jubileum vervaardigd. Het is een limited edition en wordt geen onderdeel van ons assortiment. Bekijk het brouwproces in de video hieronder (making of)

Bier: voorbeeld van een gesloten kringloop

Kringlopen sluiten doe je samen. En werken aan een duurzame landbouw doe je niet alleen. Daarom zet Reudink in op het samen sluiten van kringlopen. Onze duurzaamheidsaanpak heet Going Circular. Vanuit deze gedachte startten we deze eenmalige bierproductie. Zo is de hop en de mout van biologische gerst en tarwe afkomstig van Landgoed Velhorst in Lochem. Ook het mouten zelf gebeurde in de regio (Winterswijk) en de bierbostel gaat naar een varkenshouder in de omgeving (Vorden). Het stro gaat naar onze klanten. De mest van deze varkens wordt weer op het landgoed gebruikt.

Landgoed Velhorst

Arjen en Winny van Buuren telen (h)eerlijke biologische producten op o.a. Landgoed Velhorst en de Zenderense Es. Wij brengen hen in contact met onze klanten in de regio, zodat hun gewassen als biologisch veevoer kunnen worden ingezet. Zij leverden ons de biologische ingrediënten voor een Reudink speciaalbier. Meer over Landgoed Velhorst

Vrienden van Velhorst bier jubileum klein

Brouwerij Chamaven

Axel, Jan, Martijn en Robbert zijn 4 vrienden uit Zutphen. Zij runnen de bierbrouwerij Chamaven. De brouwerij is genoemd naar de Frankische stam der Chamaven. Met zorg en aandacht hebben zij een uniek blond bier voor ons gebrouwen met de biologische ingrediënten van Landgoed Velhorst. Een diep goudkleurig bier voor ieder seizoen. Maak kennis met Chamaven

Chamaven bier jubileum klein